Home » Istorie » Textul de pe un papirus străvechi egiptean a fost descifrat. Este o ”vrajă” a dragostei

Textul de pe un papirus străvechi egiptean a fost descifrat. Este o ”vrajă” a dragostei

Textul de pe un papirus străvechi egiptean a fost descifrat. Este o ”vrajă” a dragostei
Publicat: 28.09.2018
Un papirus egiptean străvechi ce conţine imaginea unei creaturi cu două capete a fost descifrat. Acesta conţine o incantaţie a dragostei.

„Cel mai straniu lucru din papirus este imaginea”, a declarat Korshi Dosoo, lector la Universitatea din Strasbourg, Franţa. Conform Fox News, Dosoo estimează că papirusul are o vechime de 1.300 de ani, un moment în care creştinismul era practicat la scală largă în Egipt. 

Cele două păsări din imagine sunt conectate prin ceea ce Dosoo a afirmat că ar fi un lanţ, o funie sau chiar un penis. Creatura din dreapta are două urechi (sau coarne), iar ambele creaturi au pene sau solzi. Mica diferenţă dintre cele două creaturi este reprezentată de diferenţele sexuale, afirmă Dosoo. De asemenea, pe papirus este scrisă o incantaţie magică în coptică. Din text au supravieţut doar câteva fragmente, unele dintre ele au fost traduse astfel: „Te chem pe tine…Hristos, zeul Israelului. Alte părţi ale textului includ cuvintele „vei dizolva” şi menţiuni precum „fiecare copil al lui Adam”, care conform Bibilei evreieşti a fost primul om de pe Pământ. Textul îl mai menţionează pe Ahitophel, bărbatul care l-ar fi trădat pe regele David

Papirusul ar fi fost parte a unei cărţi utilizată de către magicieni, afirmă Korshi. Textul fragmentat îngreunează determinarea efectelor dorite de către această vrajă, însă Doddo afirmă că ar putea avea legătură cu iubirea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase