Home » Istorie » Mai multe statui misterioase au fost descoperite într-o citadelă mai veche decât Imperiul Inca

Mai multe statui misterioase au fost descoperite într-o citadelă mai veche decât Imperiul Inca

Mai multe statui misterioase au fost descoperite într-o citadelă mai veche decât Imperiul Inca
Publicat: 01.11.2018
O încăpere cu statui negre din lemn vechi de peste 800 de ani a fost descoperită în Peru. Bijuteria arheologică a fost descoperită în ruinele sit-ului Chan Chan încadrat în patrimoniul UNESCO. Unele dintre figurine poartă măşti din lut şi fiecare dintre ele este amplasată într-un alcov. Figurinele sunt amplasate de-a lungul unui pasaj către o curte ceremonială a complexului Utzh An.

Chan Chan a fost unul dintre cele mai mari oraşe din America precolumbiană şi a intrat în Patrimoniul Mondial în 1986. Conform Mail Online, apogeul oraşuui a fost atins în perioada 900-1470, când erau construite peste 100.000 de locuinţe. Aşezarea a fost distrusă după ce a fost înfrântă de către Imperiul Inca. Din acest moment, oraşul a început să fie abandonat. 

În pasajul descoperit recent în citadela Chan Chan se află 19 statuete din lemn acoperite de măşti din lut. „Pasajul, cu o înălţime de 33 de metri, ce adăposteşte statuetele reprezintă o perioadă diferită din istoria regiunii”, conform echipei de arheologi ce a descoperit sit-ul. „Presupunem că sunt reprezentări ale gardienilor. Acestea ar putea aparţine perioadei mijlocii a oraşului în jurul anilor 1100-1300 d.Hr. Vorbim în acest caz de unele dintre cele mai vechi sculpturi descoperite în acest sit”, au adăugat ei. 

Alături de statui au mai fost descoperite şi alte artefacte. De exemplu, pereţii exteriori sunt decoraţi cu ornamente murale ce reprezintă valurile şi motive ce amintesc de plasele de pescuit. Un videoclip de promovare  a locului, publicat de Ministerul Culturii din Peru, arată şi schelete sau obiecte din ceramică ce sunt supuse analizelor amănunţite. 

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase