Home » Istorie » Patru noi statui cu nuduri bărbăteşti, de dimensiuni reale, au fost descoperite în Grecia

Patru noi statui cu nuduri bărbăteşti, de dimensiuni reale, au fost descoperite în Grecia

Publicat: 08.11.2018
Statuile au fost descoperite în Atalanti, din Grecia centrală, la 150 de kilometri de Atena. Prima sculptură a fost descoperită de proprietarul terenului, atunci când ara pământul. A scos un bust de calcar cu o înălţime de circa 80 de centimetri şi a alertat experţii. Statuile ”kouros” (statui antice greceşti care ilustrează nuduri masculine) găsite ulterior au fost duse la Muzeul Arheologic din Atalanti.

Arheologii au început să sape în această regiune de la jumătatea lui octombrie, găsind încă trei astfel de statui, după descoperirea fermierului. Una are o înălţime de 1,2 metri, este intactă de la cap la şolduri şi ilustrează un om cu barbă cu piciorul stâng înainte. Apoi a urmat un fragment înalt de circa 75 de centimetri, care avea partea de la lombari la tibii. Ultimul găsit a fost pe 2 noiembrie. Este un fragment de circa 95 de centimetri, de la gât la şold, iar piciorul stâng este întins, scrie The History Blog.

Toate aceste patru sculpturi reprezintă descoperiri remarcabile într-un timp extrem de scurt şi pe o arie redusă, care a fost şi pentru atât de mult timp teren agricol. 

De asemenea, statuetele nu sunt singurele descoperiri din regiune. La o adâncime mai mare, arheologii au descoperit şapte morminte care datează din secolul al V-lea î.e.n. până în secolul al II-lea î.e.n. 

Credit: Ministerul Culturii din Grecia

Arheologii au precizat că descoperirile din morminte sunt impresionante, deşi nu au oferit detalii. Ceea ce se ştie este că nu este vorba despre un grup de morminte dispuse la întâmplare. Aranjamentul şi localizarea lângă oraşul modern Atalanti indică faptul că făceau parte din cimitirul oraşului micenian Opus, ridicat în Perioada Heladică Târzie (1600 – 1100 î.e.n.) şi populat până la invaziile gotice din secolul al IV-lea e.n.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire importantă în România: un sit arheologic de acum 5.200 de ani

TOP 10 descoperiri arheologice din 2017

O comoară romană unică a fost descoperită de arheologi în nordul Italiei

Descoperire impresionantă făcută de arheologi în judeţul Neamţ. Are o vechime de 23.000 de ani şi este unică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase