Home » Istorie » Două mozaicuri obscene au fost descoperite în Turcia. Au o vechime de 1.800 de ani

Două mozaicuri obscene au fost descoperite în Turcia. Au o vechime de 1.800 de ani

Două mozaicuri obscene au fost descoperite în Turcia. Au o vechime de 1.800 de ani
Publicat: 11.11.2018
În timp ce se uşurau în toaletele publice din oraşul Antiochia ad Cragum, în urmă cu 1.800 de ani, localnicii se amuzau pe seama scenelor obscene aflate pe mozaicul de pe podea, conform descoperiri arheologilor.

Mozaicul din secolul al-II-lea descoperit într-o latrină romană din Turcia prezintă scene obscene. Conform  FoxNews, Narcis, personaj din motilogie, este prezentat uimit de falusul său, iar Genymade în timp ce o pasăre îi curăţă organele genitale.

„Am fost uimiţi de descoperire. Chiar trebuie să înţelegi mitologia pentru a realiza astfel de imagini”, a declarat Michael Hoff, arheolog din cadrul Universităţii Lincoln din Nebraska. Cele două scene din mozaic sunt diferite de modul în care sunt de obicei înfăţişate cele două personaje. În mitologie, Zeus este deghizat sub forma unui vultur ce îl răpeşte pe Ganymade.

Cele două imagini au fost descoperite în timpul excavărilor din Antiochia ad Cragum, Turcia. Latrina ar fi fost confecţionată din marmură şi lemn . Specialiştii au fost nevoiţi să acopere momentan mozaicurile pentru a le conserva. Acestea vor fi analizate din nou la începutul verii viitoare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Spionii” biblici au fost găsiţi într-un mozaic vechi de 1.500 de ani. Descoperirea contrazice o teorie veche despre evrei

Sarcofagul de peste 2.000 de ani, recent descoperit, a fost deschis iar înăuntru poate fi Alexandru cel Mare

Un mozaic UNIC a fost descoperit. ”Aici împăraţii îşi dovedeau puterea”

Un superb mozaic din perioada romană, vechi de peste 2000 de ani, a fost descoperit în Siria. Situri similare, distruse total de ISIS

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase