Home » Istorie » Urmele fosilizate, ce datează din urmă cu 310 milioane de ani ar putea fi ”cele mai vechi descoperite până acum pe Pământ”

Urmele fosilizate, ce datează din urmă cu 310 milioane de ani ar putea fi ”cele mai vechi descoperite până acum pe Pământ”

Urmele fosilizate, ce datează din  urmă cu 310 milioane de ani ar putea fi ”cele mai vechi descoperite până acum pe Pământ”
Publicat: 13.11.2018
Amprenta fosiliza a unei creaturi „asemănătoare cu o reptilă” a fost descoperită în Marele Canion. Cu o vechime de aproximativ 310 milioane de ani aceasta ar putea fi cea mai veche amprentă fosilizată a unei reptile de pe Pământ.

Momentan este neclar ce creatură a lăsat cele 28 de amprente, dar cercetătorii susţin că ar putea fi ale unei reptile. Conform FoxNews, acestea au fost descoperite de către profesorul de geologie Stephen Rowland din cadrul Universităţii din Nevada, Las Vegas. „Sunt cele mai vechi urme de amprente descoperită în Marele Canion, acestea ar putea fi cele mai vechi de pe Pământ”,  a declarat Rowland.

Conform geologului urmele au fost create în momentul în care supercontinentul Pangaea începea să se formeze. Rowland a fost informat iniţial de existenţa urmelor de un coleg, în 2016, ce credea că ar fi fost vorba despre „două animale ce mergeau unul lângă altul, însă acest lucru nu avea niciun sens”. afirma Rowland. De asemenea specialistul a mai propus ipoteze precum cea a unei creaturi ce se deplasa în timp ce vântul bătea cu putere dintr-o parte sau cea a unui ritual de împerechere.

Rezultatele întregului studiu vor fi publicate în luna ianuarie 2019.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au descoperit cele mai vechi urme de spermă fosilizată

Au fost descoperite cele mai vechi urme din istoria vieţii pe Pământ

Misterul celor mai lungi urme de dinozaur a fost elucidat

O nouă ipoteză sugerează că omenirea a fost precedată de o civilizaţie industrială avansată în urmă cu sute de milioane de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase