Home » Istorie » Un film animat realizat de Disney, cu predecesorul lui Mickey Mouse a fost descoperit în Japonia

Un film animat realizat de Disney, cu predecesorul lui Mickey Mouse a fost descoperit în Japonia

Un film animat realizat de Disney, cu predecesorul lui Mickey Mouse a fost descoperit în Japonia
Publicat: 16.11.2018
Un film animat creat de Walt Disney, cu Oswald Iepurele Norocos, predecesorul lui Mickey Mouse, considerat pierdut, a fost descoperit în Japonia, potrivit The Hollywood Reporter.
Scurtmetrajul a fost cumpărat pentru 500 de yeni (4,40 de dolari în prezent) de Yasushi Watanabe, un istoric specializat în animaţie, în vârstă de 84 de ani, în urmă cu mai multe decenii, pe când era licean în Osaka, iar acesta nu şi-a dat seama că la momentul respectiv a achiziţionat o comoară din istoria filmului de gen, scrie Mediafax.
 
Descoperirea a fost anunţată de publicaţia japoneză Asahi Shimbun, după ce a fost contactată de Watanabe, care şi-a dat seama despre importanţa filmuleţului citind o carte despre istoria lui Oswald Iepurele Norocos, un personaj creat de Disney în anii 1920.
 
Walt Disney a creat personajul, dar a pierdut drepturile asupra lui, motiv pentru care a creat unul nou, Mickey Mouse.
 
Cartea respectivă informa că şapte dintre cele 26 de scurtmetraje cu Oswald create de Walt Disney lipsesc, iar Watanabe şi-a amintit de filmuleţul pe care l-a cumpărat în tinereţe.
 
Publicaţia japoneză i-a contactat pe autorul cărţii şi reprezentanţii Arhivelor Walt Disney, iar scurtmetrajul a fost autentificat.
 
Scurtmetrajul se află în prezent la Kobe Planet Film Archive din Japonia.
 
Un alt scurtmetraj cu Oswald considerat pierdut a fost descoperit în 2014 la Biblioteca Naţională a Norvegiei. Un an mai târziu, un alt scurtmetraj cu acelaşi personaj a fost descoperit în Marea Britanie şi proiectat pentru prima dată în 87 de ani.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase