Home » Istorie » Motivul pentru care bărbaţii au început să se bărbierească

Motivul pentru care bărbaţii au început să se bărbierească

Motivul pentru care bărbaţii au început să se bărbierească
Publicat: 01.01.2019
Tubelculoza a fost boala ce a afectat omenirea pe tot parcursul istoriei şi abia în secolul XX medicii au înţeles modul în care se răspândeşte boala.

În secolul XIX, rapoartele medicale arătau că una din şapte persoane murea din cauza tuberculozei. Conform Vintage News teoria germenilor a fost publicată iniţial în 1800, prin intermediul savanţilor precum Louis Pasteur. Fizicianul Rober Koch a fost cel ce a constribuit masiv la acest domeniu.

Atunci când ideea bacteriei şi a răspândirii acesteia au devenit reale, acestea au înlocuit credinţele anterioare privind afecţiunile ereditare. Un impact semnificativ asupra populaţiei masculine a fost reprezentat de îndepărtarea bărbilor. Părul facial are diferite conotaţii, de la cele religioase la cei ce doar doreau să aibă un aspect mai masculin.

Tuberculoza nu a ţinut cont de credinţele sau convenţiile fiecăruia, aşadar o piele fină a feţei a devenit esenţială. Straniu este că anterior barba era considerată o protectoare împotriva bolilor. În 1881, dr. Tom Robinson, un medic englez, încuraja bărbaţii să-şi lase părul facial să crească pentru a preveni apariţia bolilor.

De la începtul secolului XX, doar bărbaţii proaspăt bărbieriţi puteau mulge vacile sau livra laptele. Din acel moment, barba a început să fie considerată un lucru murdar şi chiar un pericol. În ultimii ani, barba a devenit, din nou, la modă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Oamenii de ştiinţă susţin că bărbaţi îşi cresc barbă pentru a-şi dovedi dominanţa şi pentru a atrage femei – VIDEO

Ce ascund bărbaţii care poartă barbă. Rezultatul unor studii efectuate pe 2.500 de oameni

Oamenii de ştiinţă au explicat de ce femeilor le plac bărbaţii cu barbă

De ce părul de pe cap şi din barbă creşte permanent?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase