Home » Istorie » Inelul lui Ponţiu PIlat ar fi fost descoperit într-o străveche fortăreaţa biblică

Inelul lui Ponţiu PIlat ar fi fost descoperit într-o străveche fortăreaţa biblică

Publicat: 05.12.2018
Arheologii din Israel au identificat un inel ce i-ar fi putut aparţine lui Ponţiu Pilat, prefect al Iudeei în momentul judecării şi crucificării lui Iisus Hristos.

Conform FoxNews, inelul a fost descoperit în timpul excavărilor din urmă cu aproximativ 50 de ani realizate la fortăreaţa Herodion. din deşertul din Iudeea.

Descoperit iniţial în cadrul excavărilor conduse de profesorul Gideon Foerster al Universităţii Ebraice din Ierusalim, inelul a fost dat unei echipe de arheologi ce lucrează în prezent în Herodion. Cu ajutorul curăţării intense şi a unor camere speciale deţinute de Autoritatea Antichităţilor din Israel, specialiştii au reuşit să afle secretele bijuteriei.

Credit Foto-Autoritatea Antichităţilor din Israel

Pe inel poate fi observat un vas în care se ţinea vinul şi inscripţia „Pilat”. Fiind prefect al provinciei pane, Iudeea, inelul ar fi putut aparţine chiar lui Ponţiu Pilat. Specialiştii au adăugat că obiectul ar mai fi putut fi utilizat de membrii de la curtea lui Pilat pentru semnarea documentelor în numele prefectului.

Fortăreaţa Herodion ar fi fost utilizată de regele Irod cel Mare pe timpul iernii. O parte a clădirii şi mausoleului ar fi fost utilizat de către oficialităţile romane ce au guvernat Iudeea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arăta, de fapt, Iisus Hristos? ”Este uimitor cum nimeni nu a fost foarte interesat de asta”

Descoperire-surpriză în Egipt: copie rară a unui text eretic despre Iisus şi ”fratele” său

De ce Iisus Hristos nu a existat niciodată, conform istoriei

Evanghelia Pierdută. Potrivit unui manuscris antic, Iisus a avut copii cu Maria Magdalena

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase