Home » Istorie » O civilizaţie străveche din Peru utiliza urină de cameleon pentru a crea vopsea

O civilizaţie străveche din Peru utiliza urină de cameleon pentru a crea vopsea

O civilizaţie străveche din Peru utiliza urină de cameleon pentru a crea vopsea
Publicat: 16.12.2018
Membrii culturii străvechi Paracas din Peru au utilizat urină de cameleon pentru a-şi picta vasele. Se crede că lichidul eliminat de reptile era utilizat pentru obţinerea unui pigment alb. Cultura Paracas a atins apogeul în urmă cu 2.900-2100 de ani.

Excavările din cimitirele din Paracas au dus la descoperirea unor obiecte unice din ceramică, nemaivăzute în alte regiuni. Conform Mail Online, se crede că aceste relicve aveau o mare importanţă pentru cultură, fiind deseori transmise urmaşilor.

Dawn Kriss, principala autoare al studiului din cadrul Muzeului din Brooklyn, a afirmat că din cauza lipsei scrisului, ceramica şi tradiţiile bazate pe fabricarea textilelor au reprezentat principala formă de comunicare culturală de-a lungul multiplelor generaţii”.

„Zonele albe de pe vase au şi un conţinut ridicat de acid uric”, a adăugat ea. Analizele au arătat că particulele albe şi sferice ale aceleaşi compoziţii chimice sunt la fel ca cele utilizate în Africa pentru pictarea pietrelor. Cercetarea a dezvăluit că morfologia şi compoziţia pigmentului alb este asemănătoare cu cea a excrementelor produse de animalele din familia Chamaeleonidae. Sursa cea mai probabilă fiind specia Calumma parsonii.

Cultura Paracas crea modelul de pe ceramică înainte ca aceasta să fie arsă. Culoarea era aplicată ulterior.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Desene ciudate descoperite în Peru. La ce foloseau aceste modele bizare? (FOTO)

In China au fost descoperite cele mai vechi obiecte din ceramica

Mii de fragmente de vase ceramice, sute de monede, arme şi statuete furate au fost recuperate de poliţiştii din judeţul Caraş-Severin

Locuinţe medievale şi ceramică romană, găsite în templul zeului Mithras descoperit la Alba Iulia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase