Home » Istorie » Fosila de cerb preistoric, descoperită Argentina

Fosila de cerb preistoric, descoperită Argentina

Fosila de cerb preistoric, descoperită Argentina
Publicat: 13.01.2019
O fosilă de cerb preistoric extrem de bine conservată a fost descoperită în nordul provinciei Buenos Aires, anunţă Universitatea Naţională din La Matanza.

Fosila cuprinde elemente dentare, membre şi coloana vertebrală, care reprezintă aproximativ 70% din animal.

Descoperirea a fost realizată de José Luis Aguilar, directorul Muzeului paleontologic din San Pedro, în nordul provinciei Buenos Aires. Fosilele au fost extrase în timpul săpăturilor efectuate într-o zonă în care 24 de fosile de mamifere şi reptile au fost deja descoperite în ultimii 17 ani.

„Este surprinzător să vedem cum coloana şi gâtul au rămas articulate ‘în poziţia din timpul vieţii’”, a declarat Luis Aguilar. Pe lângă dentiţia aproape completă, au fost descoperite şi vertebre articulate, aproximativ douăzeci de coaste, centura pelviană, piciorul din faţă şi o parte din femur.

Fosila va fi supusă unor analize pentru a putea fi datată. Până acum, specialiştii au descoperit că aparţine genului Morenelaphus, „din care până acum erau cunoscute doar resturi fragmentare”, susţine cercetătorul. „Acest mic animal vine să ne ofere detalii despre o perioadă a preistoriei noastre în care mediul era destul de diferit de cel de astăzi”, a concluzionat Luis Aguilar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase