Home » Istorie » Dezamăgirea arheologilor scoţieni: un cerc de pietre considerat vechi de mii de ani nu este de fapt atât de antic

Dezamăgirea arheologilor scoţieni: un cerc de pietre considerat vechi de mii de ani nu este de fapt atât de antic

Dezamăgirea arheologilor scoţieni: un cerc de pietre considerat vechi de mii de ani nu este de fapt atât de antic
Publicat: 25.01.2019
Arheologii din Scoţia au aflat, spre dezamăgirea tuturor, că un cerc format din pietre despre care se credea că are mii de ani este de fapt o replică modernă.

Consiliul din Aberdeenshire a precizat că experţii au fost la început entuziasmaţi de descoperirea cercului de pietre, un tip de monument construit de acum 3.500-4.000 de ani care este unic în nord-estul Scoţiei, scrie Fox News.

Cercul acesta, care se află în localitatea Leochel-Cushine, a fost raportat de proprietarul actual al fermei unde este localizat, conform oficialilor. „Unele trăsături neobişnuite au fost înregistrate în timpul studiului, inclusiv diametrul mic, pietrele mici şi lipsa unor pietre care să delimiteze monumentul”, au explicat oficialii scoţieni. „Este totuşi o mare variaţie între aceste monumente, astfel că găsirea acestor tipuri de diferenţe nu a fost o cauză majoră de îngrijorare”.

Ca rezultat, situl a fost considerat unul autentic. Totuşi, studiile ulterioare au scos la iveală că „monumentul” are doar câteva decenii vechime. Un fost proprietar al fermei a contactat Consiliul Aberdeenshire pentru a spune că el a construit cercul la mijlocul anilor ’90.

„Evident că este dezamăgitor să aflăm acest lucru, dar de asemenea adaugă un element interesant la istoria sa”, a precizat Neil Ackerman, membru al consiliului. „Copia seamănă foarte mult cu tipul de monument şi arată cunoaşterea, aprecierea şi interesul localnicilor pentru arheologia regiunii”, a adăugat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cine a construit monumentul Stonehenge? Analizele resturilor incinerării au dezvăluit SECRETUL

De ce a fost construit monumentul de la Stonehenge? Descoperiri recente oferă o explicaţie complexă

Un monument misterios din Anglia precedă Stonehenge cu 800 de ani. ”Este complet diferit faţă de tot ce am găsit în preistoria britanică”

Stonehenge-ul ar fi fost construit cu ajutorul vacilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase