Home » Istorie » O nouă teorie arată că grăsimea este cea care a dus la evoluţia omului

O nouă teorie arată că grăsimea este cea care a dus la evoluţia omului

O nouă teorie arată că grăsimea este cea care a dus la evoluţia omului
Publicat: 09.02.2019
Cu mult timp înainte ca strămoşii omului să vâneze mamifere uriaşe pentru carne, o dietă bogată în grăsimi le-a furnizat nutrienţii necesari pentru a dezvolta creiere mai mari, arată o nouă lucrare.

Lucrarea arată că primii strămoşi ai omului consumau măduva din oasele animalelor ucise de alţi prădători. Ideea pune la îndoială teoria acceptată de mulţi antropologi, conform căreia consumul de carne a reprezentat un factor important în apariţia primelor etape ale dezvoltării omului, scrie Phys

„Strămoşii noştri au început iniţial să consume grăsime, acum 4 milioane de ani, fapt ce ar explica de ce o considerăm necesară şi în prezent”, afirmă Jessica Thompson, antropolog şi principalul autor al studiului din cadrul Universităţii Yale, Marea Britanie 

„Rezerva de grăsime din oasele lungi ale carcaselor de animale reprezenta un aport uriaş de calorii în acea perioadă. Acest lucru ar fi putut oferi populaţiilor străvechi avantajul necesar pentru evoluţie”, a mai explicat ea. 

Thompson susţine că nutrienţii oferiţi de carne şi grăsime sunt semnificativi diferiţi, precum şi tehnicile necesare pentru a-i obţine. Consumul de carne este asociat cu realizarea uneltelor ascuţite sau a celor din piatră, în timp ce obţinerea măduvei necesita doar zdrobirea osului cu o piatră. Autorii studiului mai adaugă că nevoia de a zdrobi oase cu pietre a dus la crearea unor unelte mult mai sofisticate, dar şi la vânarea animalelor mai mari. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase