Home » Istorie » ”Autograful răului”: o copie extrem de rară a cărţii Mein Kampf, semnată chiar de Hitler, va fi pusă la licitaţie

”Autograful răului”: o copie extrem de rară a cărţii Mein Kampf, semnată chiar de Hitler, va fi pusă la licitaţie

”Autograful răului”: o copie extrem de rară a cărţii Mein Kampf, semnată chiar de Hitler, va fi pusă la licitaţie
Publicat: 11.02.2019
O copie cu semnătura lui Adolf Hitler a cărţii sale Mein Kampf, descrisă ca fiind „cea mai rară”, va fi vândută la o licitaţie, la sfârşitul acestei luni.

Cartea, care a fost scrisă în perioada când Hitler a stat la închisoare, este una dintre cele 20 în ediţie limitată, fiind oferită lui Hermann Esser în Ajunul Crăciunului, în anul 1925. Este acoperită cu pergament şi este poleită cu aur la cotor, scrie Fox News.

„Aceste copii erau date doar celor mai apropiate cunoştinţe ale lui Hitler din partidul nazist în formare”, au precizat cei de la casa de licitaţii Mullocks Auctioneers într-o descriere. „Este probabil cea mai rară ediţie a Mein Kampf oferită pentru licitaţii. Este una din 20 – nu se poate mai rar de atât”, au adăugat aceştia.

În anii ’20 şi ’30 au fost vândute circa 10 milioane de copii ale cărţii doar în Germania. În această carte este scris: „(pentru) Hermann Esser, vechiul camarad bun cu o cazia Crăciunului lui 1925).

Esser, care a murit la vârsta de 81 de ani, în anul 1980, s-a alăturat partidului nazist în 1920. A devenit editorul ziarului de propagandă nazist „Volkischer Beobachter” şi apoi un membru al Reichstag-ului. 

A fost ostracizat şi exclus din partid pentru un scurt timp, până când Hitler a devenit un membru influent, realăturându-se grupului.

După Al Doilea Război Mondial, Esser a fost arestat de autorităţile americane, dar a fost mai târziu eliberat. A fost arestat din nou de poliţia Germaniei de Vest în 1949, fiind condamnat la 5 ani de închisoare la muncă silnică şi la pierderea drepturilor pe viaţă. A fost eliberat în 1952.

Licitaţia este stabilită pentru 23 februarie, iar copia cu semnătura lui Adolf Hitler se poate vinde cu aproape 40.000 de dolari.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ziua care a marcat decisiv istoria lumii: Hitler a devenit Führer

Asa arata picturile lui Adolf Hitler (FOTO)

Câţi bani a făcut Hitler din vânzările cărţii Mein Kampf

Manifestul autobiografic al lui Hitler „Mein Kampf” urmează să fie retipărit prima dată de la război

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase