Home » Istorie » Scrisoarea lui George Washington despre Dumnezeu şi Constituţie

Scrisoarea lui George Washington despre Dumnezeu şi Constituţie

Publicat: 13.02.2019
O scrisoare despre Dumnezeu şi Constituţie, scrisă de către George Washington, primul preşedinte al Statelor Unite, va fi scoasă la licitaţie după ce s-a aflat timp de decenii într-o colecţie privată.
Scrisoarea datată cu 7 septembrie 1788 îi este adresată avocatului Richard Peters, delegat de Pennsylvania la Congresul Continental (Congresul din Philadelphia) din 1782 – 1783. În aceasta, cel care va fi primul preşedinte al SUA, între 1789 – 1797, îi mulţumea lui Dumnezeu pentru ratificarea Constituţiei Statelor Unite, document ce fusese redactat în Philadelphia cu un an înainte. 

Scrisă la o săpămână după ce Washington i-a spus lui Alexander Hamilton, primul secretar al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, că ar accepta o propunere de a deveni preşedinte, scrisoarea a fost trimisă într-un moment în care Constituţia era atacată. Unele state doreau organizarea unei a doua convenţii care ar fi putut submina Constituţia ce fusese semnată de 39 dintre cei 55 de delegaţi la convenţia din 17 septembrie 1787.

 
„Se pare, din gazetele publice, că minoritatea din statul tău se pregăteşte pentru un alt atac al Guvernului. Cât de formidabil ar fi, nu ştiu. Dar Providenţa, care până acum a zâmbit la eforturile sincere ale părţii bine intenţionate a poporului acestei ţări, nu îşi va retrage, am încredere, spijinul faţă de ei în această criză”, a scris George Washington.
George Washington a fost primul preşedinte al SUA (1789 – 1797)
 
Scrisoarea aflată în portofoliul Raab Collection va fi scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 140.000 de dolari, potrivit Fox News
 
„Washington, care a fost comandantul Armatei Continentale în timpul războiului şi preşedinte al Convenţiei Constituţionale, a făcut o remarcabilă declaraţie în această scrisoare puternică: victoria lui în luptă şi administrarea sa de la Convenţie, care a condus la Constituţia noastră, au venit cu o influenţă călăuzitoare a unei puteri mai mari”, a afirmat Nathan Raab, preşedintele Raab Collection.
 
Obiectele lui George Washington, care a decedat la vârsta de 67 de ani, în 1799, pe proprietatea sa din Mount Vernon, sunt atractive pentru colecţionari. O şuviţă de păr a părintelui fondator s-a vândut recent cu suma de 35.000 de dolari.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase