Home » Istorie » Un instrument de făcut tatuaje, vechi de 2.000 de ani, descoperit în America de Nord

Un instrument de făcut tatuaje, vechi de 2.000 de ani, descoperit în America de Nord

Un instrument de făcut tatuaje, vechi de 2.000 de ani, descoperit în America de Nord
Publicat: 09.03.2019
În timp ce făcea inventarul la o colecţie de artefacte excavate în Utah în 1972, arheologul Andrew Gillreath-Brown de la Washington State University a găsit un instrument de făcut tatuaje de acum aproape 2.000 de ani, fiind cel mai vechi instrument de acest fel din vestul Americii de Nord.

Până acum, instrumente similare au fost datate la nu mai mult de 900 de ani, conform noii lucrări publicate de Gillreath-Brown şi de colegii săi în Journal of Archaeological Science: Reports.

Instrumentul trecut până acum cu vederea este alcătuit dintr-un mâner de lemn legat la un capăt cu frunze de yucca ce ţin doi spini de cactus, ambii având la capăt cerneală neagră. Analizele microscopice şi chimice au determinat că urmele conţin carbon, un element comun în tatuajele antice şi moderne. Experimentele cu replici ale artefactelor din Utah au determinat că instrumentele pot realiza linii în pielea de porc, scrie Science News.

Strămoşii poporului Pueblo, care trăiau în perioada şi în locul unde a fost găsit instrumentul, coincide cu perioada în care poporul trecea de la vânători-culegători la fermieri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce tatuaje se poartă în 2019. FOTO

De ce rezistă tatuajele o eterninate?

Ce se întâmplă cu pielea ta în timpul realizării unui tatuaj? (VIDEO)

Un studiu arată că pădurea amazoniană a fost modelată de băştinaşi, cu mult înaintea sosirii coloniştilor europeni

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase