Home » Istorie » Bărci în miniatură, menite pentru pescuitul lui Tutankhamon din lumea de dincolo, găsite într-o colecţie de muzeu

Bărci în miniatură, menite pentru pescuitul lui Tutankhamon din lumea de dincolo, găsite într-o colecţie de muzeu

Bărci în miniatură, menite pentru pescuitul lui Tutankhamon din lumea de dincolo, găsite într-o colecţie de muzeu
Publicat: 11.03.2019
Cutia cu artefacte împachetată de Howard Crater - arheologul britanic ce a deschis pentru prima dată mormântul lui Tutankhamon în 1922 - a fost redescoperită recent într-o cameră de depozitare din Muzeul Luxor din Egipt.

„Este cea mai impresionantă descoperire din cariera mea”, a precizat Mohamed Atwa, directorul departamentului de arheologie şi informaţie al muzeului care a găsit cutia. „Este umitor că după toţi aceşti ani tot avem noi descoperiri şi secrete despre Tutankhamon”, a adăugat acesta.

Tutankhamon a trăit între 1341 î.e.n. şi 1323 î.e.n. Este faimos astăzi datorită mormântului său din Valea Regilor, care a fost descoperit aproape intact şi plin cu bogăţii, inclusiv  o mască din aur, vase din alabastru, o statuie a lui anubis şi un car regal, scrie Live Science.

Atwa a găsit noile bărci în timp ce aduna artefacte de la mormântul lui Tutankhamon de la Muzeul Luxor pentru pregătirea unei expoziţii pentru Marele Muzeu Egiptean, un nou muzeu lângă piramidele din Giza care se va deschide anul următor.

Obiectele erau învelite într-un ziar cu data de 5 noiembrie 1933. Arhivele muzeului arată că această cutie era pierdută din 1973.

În Egiptul antic, mormintele elitelor erau deseori umplute cu machete din lemn ale lucrurilor de care defuncţii ar avea nevoie în viaţa de apoi. Modelele şi echipajul în miniatură al bărcilor foloseau la transport şi la pescuit.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. ”Poate fi numită o senzaţie”

Descoperire FASCINANTĂ în Egipt, la intrarea într-un mormânt. ”Este unică şi spectaculoasă”

Un mormânt vechi de 4.400 de ani al unui ”inspector divin” cu camere ascunse a fost găsit în Egipt – FOTO

Descoperire neaşteptată în Egipt. Nimeni nu ştie de ce a fost construită această piramidă, care are o vechime de peste 4.000 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase