Home » Istorie » Apelul conducerii muzeului Auschwitz către turişti: Nu vă mai faceţi poze pe şinele de tren!

Apelul conducerii muzeului Auschwitz către turişti: Nu vă mai faceţi poze pe şinele de tren!

Apelul conducerii muzeului Auschwitz către turişti: Nu vă mai faceţi poze pe şinele de tren!
Publicat: 25.03.2019
Reprezentanţii muzeului Auschwitz le solicită turiştilor să nu se mai fotografieze pe şinele de tren, care simbolizează drumul spre moarte a mii de oameni. Mesajul transmis pe pagina de Twitter a Memorialului este însoţit de patru fotografii ale vizitatorilor care parcă ar face exerciţii de echilibru.

 „Când vizitaţi Muzeul Auschwitz, amintiţi-vă că sunteţi în locul în care peste un milion de oameni au fost omorâţi. Respectaţi-le memoria. Există alte locuri mai bune în care să faceţi exerciţii de echilibristică. Şina aceea simbolizează drumul către moarte a sute de mii de deportaţi”, este mesajul postat pe Twitter de reprezentanţii muzeului, potrivit Gândul.

Peste un milion de oameni, majoritatea evrei, au fost omorâţi de nazişti la Auschwitz, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evreii au fost aduşi cu trenul, au intrarat în lagăr şi apoi în camerele de gazare.

Muzeul lagărului, devenit simbol al Holocaustului, este vizitat anual de peste un milion de persoane. Fosta fortăreaţă de la Terezin, situată la 70 de kilometri nord de Praga, a fost folosită de nazişti ca lagăr de tranziţie pentru evrei înainte de deportarea lor spre Auschwitz şi alte lagăre de exterminare. În total, 152.659 de evrei au tranzitat pe la Terezin între 1941 şi 1945. Circa 34.000 dintre aceştia au murit acolo din cauza condiţiilor sanitare precare, iar alţi 87.000 şi-au pierdut viaţa după deportarea lor la Auschwitz-Birkenau.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase