Home » Istorie » Analizele genetice au relevat origini europene al filistenilor

Analizele genetice au relevat origini europene al filistenilor

Analizele genetice au relevat origini europene al filistenilor
Publicat: 06.07.2019
Filistenii sunt adesea aduşi aminte în contextul mitologiilor iudaice şi creştine.

O echipă internaţională formată din oameni de ştiinţă de la Institutul Max Plack pentru Istorie şi ai Expediţie Leon Levy a analizat o serie de mostre genetice din zona oraşului Ashkelon, unul dintre oraşele principale ale populaţiei filistene, pentru a descoperi originile europene ale acestei populaţii, notează Phys.com.

Echipa de cercetători a identificat componenete genetice europene în zona oraşului Ashkelon, în perioada în care este plasată sosirea filistenilor în regiune. De-a lungul timpului, componenta genetică europeană a fost diluată de către cea autohtonă.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceste descoperiri reprezintă un pas critic în stabilirea unor concluzii cu privire la originea acestei populaţii.

Mare parte din informaţiile pe care istoricii şi arheologii le au în prezent provin dintr-un număr restrâns de surse. Astfel, o parte din informaţii provin din textele religioase iudaice şi creştine, în care filistenii sunt prezentaţi ca aflându-se în conflict cu evreii. Din păcate, aceste texte nu detaliază asupra orginii acestei populaţii. 

În ceea ce priveşte originile filistenilor, o serie de texte şi inscripţii egiptene par să aducă o serie de clarificări. Astfel, într-un text, egiptologii au găsit o referinţă care plasează originea filistenilor în insula Capthor, numele din Epoca Bronzului al insulei Creta.

Acest nou studiu reprezintă continuarea a peste 30 de ani de muncă depusă de numeroase echipe de arheologi şi geneticieni.

Articolul citat a fost publicat în Science Advances.

Citeşte şi:

Adevărul despre mitul lui David şi Goliat – povestea neştiută a întâmplării

Descoperire de excepţie în sudul Israelului. Biblia va trebui REINTERPRETATĂ – FOTO+VIDEO

Descoperire excepţională care poate confirma o relatare biblică: arheologii au luat urma Chivotului Legământului, găsind sute de artefacte în regiunea în care acesta s-a aflat

Lupta dintre David si Goliat, mai mult decat o poveste ?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase