Home » Istorie » Au fost identificate primele dovezi materiale ale Bătăliei de la Worcester, una dintre cele mai sângeroase

Au fost identificate primele dovezi materiale ale Bătăliei de la Worcester, una dintre cele mai sângeroase

Au fost identificate primele dovezi materiale ale Bătăliei de la Worcester, una dintre cele mai sângeroase
Publicat: 09.09.2019
Bătălia de la Worcester a dus la victoria taberei Parlamentului englez în conflictul cu monarhiştii.

Arheologii au reuşit să descopere primele dovezi materiale ale ultimei bătălii din cadrul Revoluţiei Engleze, care s-a purtat între tabara Parlamentului şi cea a regaliştilor în data de 3 septembrie 1651, notează The History Blog.

Bătălia de la Worcester s-a purtat între armatele regaliştilor şi cele ale Parlamentului şi, conform însemnărilor istorice, a fost una dintre cele mai sângeroase bătălii ale Revoluţiei Engleze. Această ultimă bătălie a dus la exilul lui Carol al II-lea, fiul lui Carol I, executat în anul 1649, precum şi instaurarea unei republici sub controlul lui Oliver Cromwell.

În ciuda faptului că evenimentele care au avut loc la Worcester au fost consemnate de către participanţi şi istorici, arheologii nu au reuşit să identifice urme materiale ale acestui conflict. Cauza pe care aceştia au identificat-o are legătură cu locaţia în care bătălia a avut loc, o câmpie inundabilă. Experţii sunt de părere că eventualele urme au fost luate de către apele râului Teme.

Recent, arheologii au descoperit, în apropierea localităţii Powick, 98 de artefacte, printre care fragmente ale unor arme, gloanţe, catarame şi bucăţi de harnaşamente pentru cai.

„Pentru prima dată am reuşit să identificăm urmele Războiului Civil sub câmpiile inundabile, cheia fiind folosirea metodelor ştiinţifice de investigaţie”, explică Derek Hurst, arheolog.

Cele 98 de artefacte pe care arheologii le-au descoperit vor fi studiate amănunţit şi pornind de la zonele în care acestea au fost identificate vor ajuta la stabilirea cu exactitate a locului în care s-a purtat ultima bătălie a Revoluţiei Engleze.

Citeşte şi:

Revoluţia care a schimbat lumea din temelii. De ce Revoluţia Industrială a început în Marea Britanie?

Cum a reuşit un ofiţer de origine irlandeză să scape nepedepsit după ce a încercat să fure cea mai de preţ comoară a Angliei

10 dovezi ale denaturarii istoriei

Prinţul Rupert de Rin – ultimul cavaler din Europa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase