Home » Istorie » Doi bebeluşi care au murit acum 2.100 de ani, înmormântaţi cu ”căşti” realizate din cranii

Doi bebeluşi care au murit acum 2.100 de ani, înmormântaţi cu ”căşti” realizate din cranii

Publicat: 20.11.2019
Doi bebeluşi au fost înmormântaţi acum 2.100 de ani cu „căşti” pe cap realizate din cranii de copii, după ce au murit, cel mai probabil, de malnutriţie, potrivit Live Science.

Scheletele au fost descoperite într-un sit arheologic din Ecuador, numit Salango. Cei doi bebeluşi, morţi la o vârstă fragedă, aveau pe cap cranii de copii.

Acesta este singurul caz de acest fel cunoscut, potrivit arheologilor. Cercetătorii nu ştiu care este cauza morţii copiilor.

„Craniile” au fost puse pe capetele bebeluşilor, cel mai probabil, pe când încă mai aveau ţesut pe ele, altfel nu s-ar fi fixat atât de bine, potrivit cercetătorilor. Aceştia au publicat un articol cu descoperirile în jurnalul „Latin American Antiquity”, potrivit Mediafax.

Misterele nu se opresc aici. Oase de la mâini au fost introduse între „căşti” şi craniile bebeluşilor. Arheologii nu ştiu cui au aparţinut aceste oase, potrivit lui Sara Juengst, autorul principal al articolului publicat şi profesor la University of North Carolina.

Credit foto: Sara Juengst, arheologul care a condus săpăturile

Lângă scheletele bebeluşilor, care avea semne care indică malnutriţia, cercetătorii au descoperit figurine din piatră care reprezentau strămoşi.

O erupţie vulcanică a acoperit cu cenuşă zona în care s-a făcut descopertirea cu puţin timp înainte de moartea copiilor. Este posibil ca acest eveniment să fi cauzat foamete în zonă, potrivit cercetătorilor, fapt care explică semnele care indică malnutriţia bebeluşilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase