Home » Istorie » O structură mayaşă cu o vechime de 1.000 de ani, descoperită în Mexic

O structură mayaşă cu o vechime de 1.000 de ani, descoperită în Mexic

O structură mayaşă cu o vechime de 1.000 de ani, descoperită în Mexic
Publicat: 01.01.2020
Ruinele au fost descoperite în statul mexican Yucatan.

Arheologii de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie al Mexicului au făcut publică descoperirea unui palat din perioada mayaşă, cu o vechime de peste 1.000 de ani. Descoperirea a fost realizată în aproximativ 100 de kilometri de Cancun, oraş din statul Yucatan, notează CNN.

Conform arheologilor, această structură are şase metri în înălţime, 55 de metri în lungime şi 15 metri în lăţime. „Această lucrare este la  început”, a spus arheologul Alfredo Barrera. „Abia am început să descoperim una dintre cele mai voluminoase structuri din acest sit arheologic”. 

O primă analiză a strucuturilor şi a stilului arhitectural folosit a dus la concluzia că această structură este asemănătoare cu o structură descoperită în Chichen Itza, o aşezare mayaşă din secolul cinci al erei noastre. Cercetătorii conduşi de către Alfredo Barrera speră să afle mai multe despre comunităţile mayaşe care au trăit în partea de sud-est a Mexicului actual, informaţiile despre acestea fiind extrem de limitate.

În acelaşi sit arheologic a mai fost desoperit un templu, o serie de clădiri rezidenţiale, precum şi o serie de structuri din piatră. În prezent, acest sit arheologic nu este accesibil publicului larg, oamenii de ştiinţă concentrându-şi eforturile pe continuarea excavaţiilor, dar şi pe lucrările de conservare a palatului şi a celorlalte clădiri şi structuri.

Citeşte şi:

De ce a cazut Imperiul Maya?

Acesta este chipul unuia dintre cei mai importanţi conducători mayaşi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase