Home » Istorie » O nouă descoperire importantă în Egipt: 83 de morminte faraonice

O nouă descoperire importantă în Egipt: 83 de morminte faraonice

Publicat: 14.02.2020
O misiune arheologică egipteană a descoperit 83 de morminte faraonice în urma unor excavaţii în delta Om al-Khilgan din guvernoratul Dakahlia.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt, a afirmat că 80 dintre cele 83 de morminte datează din prima jumătate a mileniului IV înainte de Hristos, cunoscută drept civilizaţia Egiptului de Jos.

Potrivit acestuia, mormintele cu formă ovală conţineau mobilier funerar şi sarcofage din lut, în care cei îngropaţi fuseseră aşezaţi în poziţia ghemuit.

Mostafa Waziri a punctat că descoperirea este „semnificativă din punct de vedere istoric deoarece indică faptul că această regiune a fost foarte populară, iar situl include totodată sarcofage rare din lut”, potrivit Xinhua.

Acesta estimează că şi alte morminte vor fi descoperite în aceeaşi zonă.

Credit foto: Ministerul Egiptean pentru Turism şi Antichităţi

Ayman Ashmawy, director în cadrul Ministerului Egiptean pentru Turism şi Antichităţi, a precizat că printre obiectele funerare găsite se numără vase mici din lut de diferite forme şi câteva scoici.

Totodată, au fost descoperite o serie de instrumente pentru machiaj, precum vase cu dermatograf, dar şi bijuterii.

Anul trecut, Egiptul a fost martor la o serie de descoperiri arheologice majore, realizate în diferite regiuni ale ţării, precum morminte faraonice, statui, sarcofage şi mumii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea lui Hatshepsut, femeia care a devenit faraon

Primele imagini ale restaurării sarcofagului aurit al lui Tutankhamon

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase