Home » Istorie » Arheologii au descoperit artefacte incredibile într-un mormânt din Franţa care datează din Epoca Fierului

Arheologii au descoperit artefacte incredibile într-un mormânt din Franţa care datează din Epoca Fierului

Publicat: 21.10.2016
În Franţa există o cameră funerară imensă, unde arheologii au descoperit obiecte care ar fi aparţinut unui prinţ celt care ar fi trăit în secolul al V-lea î.Hr. Printre obiecte se numără o trăsură, un cazan din bronz, un vas pe care era pictat un zeu grec şi un cuţit mare.

Comoara a fost descoperită în regiunea Champagne, iar experţii consideră că fac parte ,,din înalta elită de la sfârşitul Epocii de Fier”

Mormântul este mai mare decât catedrala din apropiere, numită Troyes. Arheologii au descoperit în interiorul mormântului părţi dintr-un schelet, însă nu au identificat încă al cărui prinţ aparţine. Lângă acesta au fost descoperite urne cu cenuşă pe care experţii le-au datat ca fiind din 1400 î.Hr.

Mormântul a fost descoperit când era cercetat terenul pentru construirea unui nou centru comercial. Arheologii consideră că cea mai importantă descoperire este un cazan din bronz cu un diametru de un metru. De asemenea, este decorat cu 8 capete de lei. Aceştia consideră că obiectul era piesa principală de la petrecerile celţilor.

Celţii s-au răspândit pe întreg continentul european. Până la ascensiunea Imperiului Roman, celţii erau o putere de temut, de fapt ei au reuşit să jefuiască Roma în 385 î.Hr.

Cuchulainn al Irlandei a fost unul dintre cei mai importanţi eroi celţi. Acesta a murit la o vârstă fragedă, apărând în mod eroic provincia istorică Ulster. 

Dagda a fost conducătorul Zeului celtic al irlandezilor, el era foarte înţelept, învăţat şi un bun magician. Dagda îşi putea ucide inamicii cu o lovitură de ciomag, de asemenea putea să-şi resusciteze şi să-şi vindece aliaţii cu celălalt ciomag. 

În timpul unui armistiţiu predecesor bătăliei din Magh Tuireadh, Dragda a vizitat tabăra inamicilor. După cum i-au cerut inamicii, acesta trebuia să mănânce un terci din făină, grăsime, lapte, capră şi porc, cât pentru 50 de oameni, sau l-ar fi putut ucide. 

,,Acest test l-a făcut pe Dagda să arate precum un bătrân, însă acest fapt nu l-a împiedicat să facă sex cu o fată a Fomorilor”

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase