Prima pagină Lumea digitala

Roboti de companie

Liviu Mihai 11.01.2007 | ● Vizualizări: 696

Iti plac pisicile sau cainii si ai vrea sa ai un animal de companie, dar nu ai timp sa il ingrijesti? Sau ti-e teama ca nu te va asculta si va trebui sa alergi cu cainele pe strada din pom in pom? Ia-ti un robot de companie! Se multumeste cu baterii si nu trebuie sa-l scoti afara la 5 dimineata. Nici nu trebuie sa fie un animal de companie conventional. Poti sa-ti alegi o foca, un dinozaur sau chiar un pui de robot. Ramane la latitudinea ta.

Aibo, cel mai bun robot al omului
Catelul Aibo este produs de Sony, sau mai bine spus a fost, pentru ca, din pacate, Sony a decis sa nu-l mai produca. Asa ca daca il vrei cu tot din-adinsul va trebui sa gasesti pe cineva care are unul si vrea sa-l vanda.

iCat, motanul plug & play
Nu-mi place iCat din trei motive. Cel mai important este ca nu-mi plac pisicile in general. Al doilea e faptul ca oricum nu are nimic in comun cu o pisica in afara de cap. Si in al treilea rand pentru ca numele e "prea Apple". Bine macar ca nu au botezat-o iCat Touch pentru ca atunci era intr-adevar o problema, indiferent de capacitatea de stocare.

Paro, foca subiectiva
Da, foca nu este in general un animal de companie, dar e draguta la circ cand dresorul o santajeaza cu pesti. Iar Paro e chiar speciala. Actiunile sale imita stari subiective de trei feluri: psihice (relaxare, motivare), fiziologice (reproducerea semnelor vitale) si efecte sociale precum incercarea de impresionare a stapanului.

Pleo, singurul dinozaur supravietuitor
Pleo este un dinozaur cat se poate de pasnic, caruia ii place sa exploreze mediul inconjurator. Interesant este faptul ca, de-alungul timpului, Pleo va dezvolta o personalitate unica, in functie de situatiile pe care le intampina si relatia cu stapanul. Sper totusi ca nu poate sa devina carnivor, ar fi cam neplacut.

PaPeRo, puiul de robot
Inca nu mi-am dat seama ce animal ar trebui sa fie PaPeRo, insa un lucru e sigur: seamana foarte bine cu aspiratorul meu. Cu exceptia faptului ca nu se pricepe prea bine la curatenie. In schimb este destul de convingator in incercarea sa de a interactiona cat mai natural cu omul.

Squawkers McCaw, robotul cu pene
Ai crezut vreodata ca un papagal ar putea avea ca meniu preferat biscuitii de cauciuc? Robotul-papagal Squawkers McCaw are ca principala functie, ca orice papagal care se respecta, repetarea ca papagalul a cuvintelelor si frazelor pe care le aude. Si e chiar bun la asta.


Daca ti-a placut acest articol, mai poti citi:
 
Tag-uri: robot | animal | catel | pisica | papagal | foca