Home » Lumea digitală » Maşina cu cameră infraroşu: Ford susţine că a dezvoltat o tehnologie care îi va ajuta pe şoferi să conducă noaptea

Maşina cu cameră infraroşu: Ford susţine că a dezvoltat o tehnologie care îi va ajuta pe şoferi să conducă noaptea

Publicat: 21.07.2015
Pentru şoferii care conduc noaptea, pietonii, bicicliştii sau animalele pot apărea uneori din senin în cale lor, însă, o nouă tehnologie i-ar putea ajuta să-i distingă cu mai multă uşurinţă în viitor.

Producătorul auto Ford dezvoltă un sistem inteligent de semnalizare care foloseşte o camera infraroşu pentru a detecta potenţiale hazarde de-a lungul drumului, avertizându-l pe şofer atunci când acestea apar.

Tehnologia poate identifica până la opt pietoni, biciclişti sau animale de mari dimensiuni şi foloseşte lumina unor leduri pentru a atrage atenţia şoferului asupra potenţialului pericol.

Sistemul care este în faza de prototip îi va ajuta pe şoferi şi să navigheze prin intersecţii sau sensuri giratorii mai dificile.

„Câştigi de la două la trei secunde în plus pentru a reacţiona”, explică inginerul Ford Michael Koherr. „Asta înseamnă că ai timp să frânezi, să tragi de volan sau ambele pentru a evita un accident”, a adăugat el.

Ford susţine că acest sistem de faruri suplimentare poate uşura experienţa condusului pe timp de noapte şi îi poate ajuta pe şoferi să identifice, cu mai multă uşurinţă, alţi participanţi la trafic.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase