Home » Lumea digitală » Cea mai uşoară vioară electrică „imprimată”, realizată de un inginer francez VIDEO

Cea mai uşoară vioară electrică „imprimată”, realizată de un inginer francez VIDEO

Cea mai uşoară vioară electrică „imprimată”, realizată de un inginer francez VIDEO
Publicat: 10.09.2015
În lumea viorilor electrice, cea creată în 3D de un inginer din Toulouse (Franţa) cântăreşte cât o pană. Cu cele 450 de grame ale sale, 3DVarius nu este revoluţionară numai prin faptul că este uşoară, ci şi prin concepţie, relatează 20minutes.fr.

„Este prima vioară electrică imprimată în 3D care funcţionează. Au existat deja teste cu instrumente realizate în 3D, însă prototipul era fie prea greu, fie nu se putea cânta la el”, a spus Laurent Bernadac, cel care a conceput vioara. „Am descoperit mereu câteva defecte la vioara electrică…Am vrut să creez ceva care să îmi semene’, arată tânărul inginer la INSA Toulouse, care este şi membru al grupului muzical Octobre.

Ideea de a-şi crea propriul instrument muzical i-a venit în urmă cu trei ani. După ce l-a desenat inspirându-se din forma celebrelor viori Stradivarius, a conceput mai întâi un prototip din aluminiu, apoi din plexiglas, dându-şi seama în cele din urmă că răşina combinată cu imprimarea în 3D era soluţia căutată. În luna martie a acestui an, Bernadac a imprimat un prim exemplar şi acesta a funcţionat. Invenţia sa, depusă pentru brevetare, este extrem de apreciată de amatorii de noi tehnologii, care văd în vioară o aplicaţie concretă a imprimantei 3D.

Vioara electrică realizată la o imprimantă 3D va apărea în 20 septembrie într-o emisiune înregistrată la Londra pentru un post spaniol, alături de interpretul personajului Wolverine, Hugh Jackman. Până la sfârşitul anului, firma 3DVarius din Toulouse va lansa o acţiune de finanţare participativă şi va începe comercializarea acestei viori.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase