Home » Lumea digitală » Facebook vrea să introducă un buton pe care şi-l doresc mulţi utilizatori

Facebook vrea să introducă un buton pe care şi-l doresc mulţi utilizatori

Facebook vrea să introducă un buton pe care şi-l doresc mulţi utilizatori
Publicat: 17.09.2015
Facebook va lansa în curând un buton "Dislike" ("Nu îmi place"), a anunţat, marţi, Mark Zuckerberg, cofondator al acestei reţele de socializare, citat de bbc.com.

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul general al companiei Facebook, aflat în Menlo Park, California, antreprenorul american, în vârstă de 31 de ani, a spus că noul buton va reprezenta o modalitate prin care utilizatorii reţelei vor putea să îşi exprime empatia.

Mark Zuckerberg a spus că Facebook este „foarte aproape” de momentul în care noua opţiune va putea fi testată de utilizatori.

Butonul „Dislike” a fost solicitat în mod constant de numeroşi utilizatori ai reţelei Facebook, încă de la introducerea celebrului buton „Like” („Îmi place”), în 2009.

„Oamenii ne întreabă despre butonul «Dislike» de mulţi ani”, a spus Zuckerberg, în conferinţa de marţi.

„Probabil, sute de persoane ne-au întrebat despre acest lucru, iar astăzi este o zi specială, pentru că azi este ziua în care putem să spunem că lucrăm la această opţiune şi că suntem foarte aproape să lansăm o versiune de testare a ei”, a adăugat Mark Zuckerberg.

Totuşi, antreprenorul american a spus că nu îşi doreşte ca butonul „Dislike” să devină un mecanism pe care internauţii îl vor folosi pentru a „vota împotriva” comentariilor publicate de ceilalţi utilizatori ai reţelei Facebook.

În schimb, butonul „Dislike” va putea fi utilizat în acele situaţii în care opţiunile „Like” şi „Sad” („Trist”) par lipsite de sensibilitate.

Compania Facebook a fost înfiinţată în 2004, de Mark Zuckerberg, pe vremea când acesta era student la Universitatea Harvard.

Facebook are aproape 1,5 miliarde de utilizatori care se conectează cel puţin o dată pe lună pe această platformă de socializare.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase