Home » Lumea digitală » Facebook a publicat în exclusivitate un videoclip de 360 de grade, inspirat din universul „Star Wars” – VIDEO

Facebook a publicat în exclusivitate un videoclip de 360 de grade, inspirat din universul „Star Wars” – VIDEO

Facebook a publicat în exclusivitate un videoclip de 360 de grade, inspirat din universul „Star Wars” – VIDEO
Publicat: 25.09.2015
Facebook a publicat unul dintre primele sale videoclipuri ce oferă o perspectivă de 360 de grade, realizat sub forma unui clip cu durată scurtă, inspirat din universul francizei "Războiul stelelor/ Star Wars", informează bbc.com.

Secvenţa respectivă, creată de ILMxLAB, echipa de efecte speciale a studiourilor Lucasfilm, permite utilizatorilor să privească în toate direcţiile, pe măsură ce o cameră video sferică prezintă această scenă SF.

Atunci când videoclipul este vizionat pe un computer clasic, mouse-ul poate fi utilizat pentru a „mişca” imaginile în sensul dorit de utilizator.

Pe dispozitivele mobile, utilizatorul poate mişca întregul aparat în sensurile dorite de el, pentru a modifica perspectiva asupra imaginilor. Alte videoclipuri la 360 de grade includ conţinuturi de la Discovery, GoPro, NBC şi Vice.

În prezent, acest tip de videoclipuri necesită un platou de filmare relativ complex, pentru a asigura efectul celor 360 de grade.

Dar, pe măsură ce tehnologia progresează, Facebook speră că noul tip de videoclip va deveni tot mai apreciat de utilizatorii săi.

„În viitor, imaginaţi-vă că priviţi videoclipuri turnate la 360 de grade ce prezintă vacanţa petrecută de un prieten în Franţa sau la un festival din Brazilia – veţi fi capabili să priviţi în jurul vostru şi să trăiţi acele experienţe ca şi cum aţi fi acolo”, au declarat reprezentanţii companiei Facebook.

„Alături de actualizările primite de la prieteni şi rude, veţi putea de acum înainte să descoperiţi o serie uimitoare de conţinuturi noi pe Facebook de la companii media, organizaţii şi creatori individuali”.

Noua funcţie coincide cu Oculus Connect, un eveniment anual organizat de Facebook – o conferinţă a dezvoltatorilor de programe şi echipamente informatice destinată experţilor care creează experimente de realitate virtuală şi hardware.

Facebook a cumpărat Oculus VR, compania care a inventat casca Oculus Rift, cu 2 miliarde de dolari, în martie 2014.

Se crede că noua funcţie a videoclipurilor 360 va ajuta compania Facebook să sprijine vânzările pentru un nou model de cască Rift, ce nu a fost deocamdată lansat pe piaţă.

Principalul rival al companiei Facebook în domeniul videoclipurilor online, YouTube, s-a lansat deja în domeniul filmărilor video la 360 de grade.

Facebook se confruntă cu o concurenţă acerbă şi pe piaţa hardware – noua cască Oculus Rift va fi lansată după lansarea HTC Vive, un concurent-cheie, susţinut de compania Valve, specializată în producţia de jocuri video.

De asemenea, Morpheus, un set de realitate virtuală, va fi lansat de grupul Sony, în 2016.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase