Home » Lumea digitală » Schimbare uriaşă făcută de Facebook. Ce se va întâmpla cu pozele de profil – VIDEO

Schimbare uriaşă făcută de Facebook. Ce se va întâmpla cu pozele de profil – VIDEO

Publicat: 01.10.2015
Facebook a anunţat marţi că testează un nou update care va permite transformarea actualelor poze de profil statice în clipuri animate de 7 secunde. Schimbarea va fi disponibilă doar pentru smartphone-uri.

Reprezentanţii Facebook afirmă că aceste este următorul pas într-o evoluţie logică care îi va ajuta pe oameni să se exprime mai bine.

Utilizatorii Facebook pot face un selfie video sau pot uploada unul din telefon.Deşi gif-urile nu pot fi introduse ca poză de profil, noile clipuri creează o estetica similară. Noul feature seamănă cu ceea ce se numeşte Live Photos, disponibil pentru iOS, care transformă pozele în video-uri scurte.

Avatarul video va fi disponibil pentru început pentru utilizatorii din SUA şi Marea Britanie, urmând apoi să se extindă în toate ţările. Totodată, schimbarea pe care o face Facebook vizează doar aplicaţia de mobil a Facebook, nu şi versiunea de mobil a site-ului.

Videoclipurile din poza de profil vor rula doar când cineva îţi vizualizează pagina şi vor avea sunet doar în cazul în care clipul este rulat pe tot ecranul.

Totodată, cei care vor o imagine statică pot seta să le apară una pentru o perioadă de timp pe care o vor ei, la finalul perioadei, avatarul va reveni la imaginea de dinainte.

Totodată, Facebook introduce şi un spaţiu în partea de sus a paginii de profil în care utilizatorul poate adăuga ce informaţii doreşte sau chiar o selecţie de cinci fotografii.

Sursa: Mashable

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase