Home » Lumea digitală » Implanturile LED care te salvează de durere. Calmantele devin istorie – VIDEO

Implanturile LED care te salvează de durere. Calmantele devin istorie – VIDEO

Publicat: 20.11.2015
La fel cum medicii ne prescriu pastile pentru a îndepărta durerea, în viitor ni se vor putea prescrie...Led-uri, pentru a ne scuti de durere.
O echipă de cercetători de la Universitatea St. Louis din Washington în parteneriat cu savanţii de la Universitatea Urbana Champaign din Illinois, SUA, au creat un dispozitiv care poate dirija senzaţia de durere.
 
Echipa a demonstrat recent că, la şoareci, dispozitivul creat de ei poate fi utilizat pentru a manipula circuitele neuronale asociate cu durerea. În acest proiect, savanţii au optimizat ADN-ul şoarecilor astfel încât neuronii acestora să se încălzească sau să se răceasca ca răspuns la lumină.   
 
 
Savanţii, încă de la început,  au privit tehnologia numită – optogenetics – din perspectiva utilizării ca tratament împotriva durerii. Una dintre versiunile savanţilor era utilizarea sursei externe de lumină, ataşată în prealabil scheletului, pentru a limita circuitele neuronale direcţionate către craniu. Ultimul dispozitiv creat este făcut dintr-un material flexibil, subţire, care să poată fi implantat în ţesuturile delicate neuronale ale şoarecilor (în teorie ale oamenilor) fără a le deteriora. 
 
Această metodă de a stimula neuronii prin lumină, ar putea fi folosită nu numai pentru a trata durerea. Ar putea ajuta cercetatorii să înţeleagă mai bine şi durerile cronice care provin din neuronii sistemului nervos periferic şi din măduva spinării. 
 
Cauzele durerilor cronice rămân, în mare parte, un mister.
 
 
Sursa: Mentalfloss
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase