Home » Lumea digitală » Un inginer elveţian a imprimat primul ceas 3D în totalitate de pastic. FOTO+VIDEO

Un inginer elveţian a imprimat primul ceas 3D în totalitate de pastic. FOTO+VIDEO

Publicat: 15.01.2016
Tehnologia din spatele ceasurilor mecanice nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului, dar versiunea aceasta are o idee modernă impresionantă.
 
Pentru a crea acest nou ceas, inginerul elveţian Christoph Laimer a introdus designul şi conceptul lui într-o imprimantă 3D.
 
Pe lângă metalul care fizează toate elemenetele împreună, componentele din ceasul mecanic al lui  Laimer sunt făcute din plastic imprimat prin tehnologia 3D. Acest ceas neobişnuit este capabil să funcţioneze doar pentru 30 de minute, dar în această durată lucrează perfect, fără abateri temporale.  
 
Pe lângă acestea, ceasul ar fi încă prea mare şi voluminos pentru a se potrivi pe o încheietură a mâinii, iar pentru buzunar s-ar părea la fel că e prea mare. Acest proiect inovator este exemplul unui prim pas remarcabil pentru ceasornicari în speranţa de a face măiestria lor accesibilă unui public mai larg.
 
 
Partea cea mai interesanta despre creaţia lui Laimer este că oricine cu o imprimantă 3D îşi poate crea propriul model de ceas la domiciliu. Laimer a făcut dosarele sursă disponibile pentru un punct nodal de imprimare în Autodesk 3D, de unde poate fi descărcat gratuit modelul.
 
Inginerii entuziaşti pot lua şi îmbunătăţii designul original sau îl pot pur şi simplu folosi ca instrument de învăţare pentru a explora complexitatea orologeriei elveţiene. 

Sursa: Mental Floss
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase