Home » Lumea digitală » Impactul pe care îl va avea tehnologia asupra speciei noastre. Ce se va întâmpla cu oamenii până în anul 2050

Impactul pe care îl va avea tehnologia asupra speciei noastre. Ce se va întâmpla cu oamenii până în anul 2050

Impactul pe care îl va avea tehnologia asupra speciei noastre. Ce se va întâmpla cu oamenii până în anul 2050
Publicat: 07.02.2016
În viitor, gândurile şi experienţele noastre vor putea fi încărcate şi stocate în mediul virtual.

În ultima perioadă, ideea „imortalităţii electronice” a devenit din ce în ce mai populară în rândul pasionaţilor de tehnologie. Conform acestui concept, în viitorul apropiat, gândurile şi experienţele noastre vor putea fi încărcate şi stocate în mediul virtual, pentru a putea fi transmise generaţiilor viitoare.

Futurologul Ian Pearson este de părere că, în următoarele decenii, omenirea va fi atât de dependentă de tehnologie, încât specia noastră va evolua în aşa-numitul „Homo Optimus”. Cercetătorul susţine că acest proces se va finaliza până în anul 2050.

Pearson susţine că peste 34 de ani, oamenii vor trăi exclusiv în mediul online şi vor fi capabili să comunice chiar şi cu animalele lor de companie. „În viitor, vom concepe celule pe care le vom putea conecta la sistemele electronice din jurul nostru. Prin urmare, vom fi mult mai inteligenţi, mai capabili din punct de vedere fizic şi mult mai sănătoşi faţă de cum suntem acum”, a declarat futurologul.

Conform aceleiaşi ipoteze, legătura dintre oameni şi tehnologie va fi atât de strânsă, încât vom deveni, treptat, androizi. În mod concret, Homo Sapiens va evolua în aşa fel încât va apărea o nouă specie, Homo Optimus. „Ne putem aştepta ca procesul nostru evoluţionar să fie puternic influenţat de progresul tehnologiei. Prin urmare, natura nu mai este cea care va produce schimbări în modul în care evoluează specia umană, ci realizările pe care le-am făcut în domeniile noastre de activitate”, a adăugat Pearson.

Cercetătorul american este de părere că legătura permanentă dintre creierul uman şi computere va permite transferarea memoriei noastre către androizi. „Prin intermediul acestui proces, oamenii vor putea dobândi personalităţi multiple sau chiar vor trăi dincolo de momentul morţii biologice”, a menţionat în final specialistul.

Pearson susţine că această tehnologie va fi disponibilă până în anul 2050, dar vor mai dura încă 20 de ani pentru ca aceasta să fie accesibilă pe scară largă. Mai mult decât atât, cercetătorul american este de părere că, până la sfârşitul acestui secol, vor exista mai multe specii umane, printre care cyborgii, oamenii care vor trăi în corpuri androide sau alte tipuri de creaturi inteligente.

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Premieră medicală în România: Un pacient, salvat prin nanotehnologie

                                     Nouă din zece persoane suferă de acest SINDROM. ”Ne resetează cumva creierul”

                                        Cele mai importante invenţii ale lumii antice. Multe dintre ele le folosim şi astăzi – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase