Home » Lumea digitală » Tehnologia care face telefoanele să se încarce singure

Tehnologia care face telefoanele să se încarce singure

Tehnologia care face telefoanele să se încarce singure
Publicat: 06.02.2016
Un material transparent ce poate fi ataşat de ecranul tactil al unui smartphone va genera electricitate ori de câte ori îl atingem cu degetul în timpul folosirii, informează livescience.com

Materialul a fost inventat de cercetătorii chinezi de la Universitatea din Lanzhou. Pentru a funcţiona acesta foloseşte energia mecanică  generată prin antingerea ecranului pe care o transformă în electricitate pentru a încărca astfel bateria telefonului. Materialul transparent se ataşează, la fel ca un ecran de protecţie, pe telefonul mobil.

Noul dispozitiv care va prelungi viaţa bateriei este făcut dintr-un cauciuc siliconic transparent denumit PDMS în care s-au introdus circuite electrice mai subţiri de 140 de ori decât un fir de păr. Acestea vor genera electricitate de fiecare dată când circuitele vor fi atinse cu degetul.

Pe lângă că ajută la reîncărcarea telefonului în timpul funcţionării, materialul inventat de chinezi este util  şi la păstrarea caracterului privat al informaţiei de pe telefonul mobil pentru că, în lumină, sub un anumit unghi, circuitele vor face neclar ecranul tefonului.

Sursa: Gândul

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase