Home » Lumea digitală » Tehnologie REVOLUŢIONARĂ. Au fost inventate bateriile care nu folosesc substanţe toxice pentru a genera electricitate

Tehnologie REVOLUŢIONARĂ. Au fost inventate bateriile care nu folosesc substanţe toxice pentru a genera electricitate

Tehnologie REVOLUŢIONARĂ. Au fost inventate bateriile care nu folosesc substanţe toxice pentru a genera electricitate
Publicat: 16.03.2016
Noul produs foloseşte o tehnologie revoluţionară, dezvoltată începând cu anul 2010.

O echipă de cercetători din cadrul MIT a dezvoltat un model de baterie, care l-ar putea înlocui pe cel convenţional, de tip litiu-ion. Astfel de acumulatori sunt folosiţi în momentul de faţă pentru alimentarea unor dispozitive cum sunt smartphone-urile, laptop-urile sau tabletele.

Deşi acumulatorii de acest tip sunt foarte des folosiţi astăzi, există, însă, o tendinţă din ce în ce mai mare de a renunţa la astfel de produse. Motivul principal îl constituie faptul că bateriile utilizate acum pe scară largă conţin o serie de substanţe chimice deosebit de periculoase.

Recent, oamenii de ştiinţă din cadrul Massachusetts Institute of Technology au conceput un sistem alternativ, care nu foloseşte substanţe toxice pentru a genera energie electrică. Noua tehnologie se bazează pe o serie de cercetări anterioare, realizate în anul 2010. Atunci, savanţii au reuşit să producă electricitate, folosind cilindrii de carbon înveliţi într-un material inflamabil, care a fost încălzit la unul dintre capete.

Rezultatul, deşi nu unul foarte satisfăcător, i-a motivat pe cercetători să îmbunătăţească modul în care pot produce energie electrică. Drept urmare, în cadrul ultimului experiment, ei au putut fabrica un dispozitiv capabil să genereze de 10.000 de ori mai multă electricitate faţă de acumulatorul inventat în urmă cu 6 ani.

Secretul noului produs constă în tipul de material folosit la învelirea tuburilor de carbon. Astfel, de data aceasta, nu a mai fost folosit un material inflamabil, ci zahăr. „Este fascinant să putem analiza un fenomen, pe care nimeni nu l-a mai studiat până acum”, a declarat coordonatorul echipei de cercetare din cadrul MIT, Michael Strano.

Eficienţa acumulatorului a fost testată până acum pentru a pune în funcţiune dispozitive electronice de mici dimensiuni, cum sunt, de exemplu, becurile de tip LED. „Va fi nevoie de cel puţin 25 de ani pentru ca bateriile ce folosesc tehnologia litiu-ion să dispară complet de pe piaţa de larg consum”, a adăugat, în final, omul de ştiinţă american.

Sursa: i4u.com

Vă mai recomandăm şi: Astronomii au descoperit cel mai MARE obiect din Univers. El a fost denumit „The BOSS Great Wall”

                                   Un şoricel ar putea revoluţiona producţia de analgezice – VIDEO

                                 O impresionantă cădere de apă s-a transformat într-o strălucitoare CASCADĂ de FOC. FOTO+VIDEO

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase