Home » Lumea digitală » Cât câştigă Apple atunci când se cumpără un iPhone de 64 GB în locul unuia de 16 GB

Cât câştigă Apple atunci când se cumpără un iPhone de 64 GB în locul unuia de 16 GB

Cât câştigă Apple atunci când se cumpără un iPhone de 64 GB în locul unuia de 16 GB
Publicat: 28.03.2016
Tim Cook, directorul executiv al Apple, a negat aceste calcule anul trecut şi a spus că ele sunt "mult diferite de realitate".

Potrivit firmei de cercetare IHS Technology, 88 de dolari din cei 100 de dolari plătiţi pentru versiunea de 64 GB reprezintă profitul companiei, în timp ce componentele din varianta de 64 GB a iPhone 6s costă doar cu 12 dolari mai mult decât cele din versiunea de 16 GB, scrie Go4it.

În ciuda faptului că nu oferă suport pentru card micro-SD şi a introdus pe smartphone-urile sale camere capabile să filmeze la calitate 4K şi Live Images, Apple continuă să ofere smartphone-uri cu capacitate de stocare internă de doar 16 GB.

De pe urma celor care plătesc 100 de dolari în plus pentru varianta de 64 GB a iPhone 6s, iPhone 6s Plus sau iPhone SE, Apple obţine un câştig mare.

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a negat aceste calcule anul trecut şi a spus că ele sunt „mult diferite de realitate”.

Mai mult, există şi un factor psihologic. Mai mulţi oameni vor opta pentru versiunea mai scumpă, ştiind că cei 16 GB nu sunt suficienţi. De aceea Apple nu oferă, pentru noul său smartphone iPhone SE şi nici pentru iPhone 6s, variante de 32 GB, potrivit Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase