Prima pagină Lumea digitala

Prima femeie-robot după chipul şi asemănarea actriţei Scarlett Johansson. ''Mi-am îndeplinit visul''. Ce poate face - VIDEO

Monica Stoica 04.06.2016 | ● Vizualizări: 6339

Ricky Ma spune că "şi-a îndeplinit visul" creând această femeie-robot.

Ricky Ma, un designer din Hong Kong a construit un prototip de femeie-robot, artistul destăinuind că trupul umanoidului este modelat după corpul voluptos al actriţei Scarlett Johansson, relatează contactmusic.com.

Ricky Ma spune că "şi-a îndeplinit visul" creând această femeie-robot. Femeia-robot Mark 1, care seamănă înfricoşător de mult cu Scarlett Johansson, l-a costat pe designerul Ma mai bine de 50.000 de dolari. Mark 1 răspunde la o serie de comenzi verbale ce-i sunt comunicate printr-un microfon. Totodată, femeia-robot poate avea expresii faciale.

De pildă, drept răspuns la complimentul "Mark 1, eşti atât de frumoasă" îşi poate relaxa muşchii fini din jurul ochilor şi îşi poate dispune colţurile buzelor într-un zâmbet. Apoi, poate da replica: "Hehe, mulţumesc."

Femeia-robot are plete lungi blonde şi ochi căprui şi poartă o bluză albă cu nasturi şi o fustă gri. Mai bine de 70% din corpul lui Mark 1 a fost modelat folosind tehnologia imprimării 3D. Scheletul ce o susţine sub pielea de silicon care-i acoperă mecanismele electronice din interior este imprimat tot prin tehnica 3D.

Acum că robotul e construit în întregime, Ma speră ca un investitor să-i cumpere prototipul de femeie şi să-i ofere capital pentru a construi alţii. Ma plănuieşte să scrie şi o carte de mărturii în care să destăinuie experienţa sa, cât să-i atragă pe toţi cei care sunt atraşi de "universul umanoizilor".