Home » Lumea digitală » Facebook, trimis în judecată. Acuzaţiile aduse de utilizatori

Facebook, trimis în judecată. Acuzaţiile aduse de utilizatori

Facebook, trimis în judecată. Acuzaţiile aduse de utilizatori
Publicat: 08.05.2016
Un judecător din San Francisco, a respins joi un apelul avocaţilor reţelei sociale americane şi a găsit admisibile plângerile a trei utilizatori care au susţinut în faţainstanţei că Facebook că a colectat ”în secret şi fără acordul lor” datele biometrice din fotografiile lor şi apoi le-au folosit pentru a face recunoaştere facială.

După deschiderea procesului Facebook va trebui să răspundă în faţa justiţiei  în legătură cu colectarea ilegală a datelor private ale utilizatorilor. Recalmanţii acuză că reţeaua de socializare a folosit un program de identificare automată a persoanelor care apar în pozele postate pe Facebook, informează AFP.

Funcţia a fost introdusă de către companie în anul 2010 şi poate sugera numele utilizatorilor identificaţi după fotografiile publicate pe reţea. Programul scanaează fotografiile de pe site unde utilizatorii sunt deja identificaţi iar ulterior realizează  profile care listează caracterele geometrice ale feţei proprii fiecărui individ în parte. Aceste sunt apoi comparate cu noi imagini postate pentru realiza  identificarea.

”Instanţa acceptă  afirmaţiile reclamanţilor potrivit cărora tehnologia de recunoaştere facială a Facebook include o scanare a geometriei feţei fără consimţământul reclamanţilor”, se spune în decizia scrisă a judecătorului american care aadmis deschiderea cazului.

În Europa programul de recunoaştere facială al Facebook a fost retras încă din 2012 în urma unor mari controverse privind respectarea vieţii private a utilizatorilor.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Utilizatorii Facebook au relaţii mai apropiate cu prietenii şi în afara spaţiului virtual

                                            Creatorii Facebook sunt pasibili de pedeapsa cu moartea

                                            Facebook iti sugereaza sa iti contactezi prietenii decedati

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase