Home » Lumea digitală » Facebook Moments a fost lansat în Europa. Nu dispune însă de o capacitate

Facebook Moments a fost lansat în Europa. Nu dispune însă de o capacitate

Facebook Moments a fost lansat în Europa. Nu dispune însă de o capacitate
Publicat: 13.05.2016
Moments este alternativa pe care Facebook o oferă pentru a înlocui aplicaţia PhotoSync.

Aplicaţia Facebook Moments a fost lansată în Statele Unite alte Americii şi alte câteva ţări încă de anul trecut, însă abia acum a ajuns şi în Europa şi Canada, deoarece nu a putut fi descărcată din magazinele de aplicaţii, scrie Go4it.

Motivul pentru care aceasta nu a putut fi descărcată din magazinele de aplicaţii dedicate acestor regiuni este legislaţia legată de intimitatea online, care nu permite folosirea de algoritmi de recunoaştere ale trăsăturilor feţei fără acordul utilizatorilor, tehnologie integrată în varianta iniţială a lui Facebook Moments.

Pentru a putea fi lansată în Europa şi Canada, aplicaţia de partajare a fotografiilor de la Facebook a trebuit să renunţe complet la tehnologia avansată pentru a detecta persoanele din imagini. În locul său a fost implementat un algoritm rudimentar, folosit în principal pentru detectarea de obiecte, care poate însă să compare trăsăturile persoanelor din imagini şi să verifice dacă feţele acestora sunt sau nu similare.

În loc să eticheteze persoana direct, noua metodă de detecţie va întreba utilizatorul dacă într-adevăr aceea este persoana din fotografie, notează Go4it.

În rest, Facebook Moments este identic cu software-ul lansat în 2015. Acesta înregistrează în continuare locaţia, data şi ora la care a fost realizată fotografia, lucruri care nu par a încălca legislaţia în vigoare din Europa.

Moments este alternativa pe care Facebook o oferă pentru a înlocui aplicaţia PhotoSync, care a fost scoasă din circulaţie în luna decembrie a anului trecut.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase