Home » Lumea digitală » Prima dronă care poate transporta pasageri, autorizată pentru teste de zbor

Prima dronă care poate transporta pasageri, autorizată pentru teste de zbor

Publicat: 10.06.2016
Produsă de o companie chineză pe nume EHang, drona prototip identificată doar după numărul de model 184 va începe testele de zbor în statul american Nevada, deocamdată în zonele deşertice ferite de trafic aerian intens.

Comparat elicopterelor tradiţionale, dronele pentru transport de pasageri au avantajul de a zbura fără ajutorul unui pilot experimentat, acoperind rute predefinite dictate de computerul de bord sau ghidate de pasager prin folosirea unui simplu joystick, notează Go4it.

Prevăzută cu patru motoare electrice, EHang 184 ar putea fi primul reprezentant al unei noi categorii Personal Flying Vehicle (PFV), accesibilă unui public mai larg format şi din persoane fără cunoştinţe de zbor.

Vehiculul de mărimea unui autoturism compact poate transporta un singur pasager în greutate de până la 120 Kg oferind până la 23 minute de zbor neîntrerupt, suficient pentru a acoperi o distanţă de aproximativ 16 Km.

Un prototip funcţional EHang 184 a fost prezentat la expoziţia CES de anul acesta, urmând ca o versiune îmbunătăţită a acestuia să fie disponibilă pentru uz comercial la o dată ulterioară.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase