Home » Lumea digitală » Galaxy S8 ar putea fi primul smarpthone Samsung cu ecran 4K

Galaxy S8 ar putea fi primul smarpthone Samsung cu ecran 4K

Galaxy S8 ar putea fi primul smarpthone Samsung cu ecran 4K
Publicat: 12.06.2016
Necesar sau nu, saltul la ecranele 4K pentru smartphone este inevitabil, vârfuri de gamă ca Samsung Galaxy S8 fiind printre primele care să beneficieze de acest „upgrade”.

Potrivit Go4it, predicţia făcută de specialiştii companiei de analiză UBI Research are la bază capabilităţile actuale de producţie, cât şi tendinţele pieţei către popularizarea conţinutului VR.

În timp ce ecranele QHD de 5”-6” sunt probabil suficiente pentru o experienţă de vizionare optimă în condiţii de utilizare normală, altfel stau lucrurile când ajungem la conţinut VR redat pe ecranul telefonului instalat într-o cască ce îl apropie la câţiva centimetri de faţă.

Aici, densitatea mai mare de afişare oferită de un ecran 4K poate avea beneficii concrete, îmbunătăţind claritatea imaginii observată prin casca VR.

Fără a-şi dezvălui planurile de viitor, Samsung a venit la conferinţa Display Week ce a avut loc zilele trecute cu un „ecran de înaltă rezoluţie pentru aplicaţii VR”, afişând imagini cu rezoluţie 3840×2160 pixeli pe o suprafaţă ce măsoară doar 5.5” în diagonală.

Puţin mai mare decât ecranul folosit cu actuala generaţie de telefoane Galaxy S, noul ecran 4K indică totuşi posibilitatea unui salt de gabarit pentru viitoarea serie Galaxy S8, către un ecran cu diagonală mai mare şi rezoluţie 4K.

Rămâne însă de văzut dacă saltul la rezoluţie 4K poate fi justificat şi din perspectiva costurilor de fabricaţie, respectiv a consumului mărit de energie şi putere de procesare.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase