Home » Lumea digitală » Cât de periculos este să transmiţi date folosind servicii cloud

Cât de periculos este să transmiţi date folosind servicii cloud

Cât de periculos este să transmiţi date folosind servicii cloud
Publicat: 11.06.2016
Metoda descoperită de Bitdefender este mai rapidă faţă de cele încercate anterior.

Potrivit unei cercetări a specialiştilor Bitdefender, transmiterea datelor în cloud, indiferent dacă este criptată sau nu, poate fi interceptată şi decriptată în timp real de către furnizorii de infrastructuri virtuale.

Analiza prezentată de Radu Caragea în cadrul conferinţei de securitate Hack In The Box organizată luna trecută la Amsterdam, relevă că o companie care utilizează servicii de virtualizare în cloud oferite de un furnizor extern nu are nicio garanţie că traficul generat de clienţii companiei prin utilizarea serviciilor (date de card, adrese de email, tranzacţii bancare, conversaţii şi alte date personale) nu poate fi interceptat şi analizat de către furnizorul de servicii de cloud.

Potrivit Go4it, până acum, comunicaţiile cu serverele virtuale găzduite de terţi erau considerate sigure atât timp cât erau criptate. Cercetarea denumită intern TeLeScope arată însă că operatorii care furnizează servicii de virtualizare, precum Amazon Web Services, Microsoft Azure, Digital Ocean, pot accesa neîngrădit toate comunicaţiile clienţilor, decriptând traficul.

Metoda descoperită de Bitdefender este mai rapidă faţă de cele încercate anterior şi funcţionează indiferent de sistemul de operare şi, totodată, fără să afecteze funcţionarea maşinii virtuale, reuşind să mascheze interceptarea traficului în oscilaţii ale vitezei de reţea. Având timpi de oprire de până la 0,1 milisecunde, victimele nu vor putea sesiza să sunt interceptate şi nu vor putea limita consecinţele accesării traficului de către companiile furnizoare de servicii de virtualizare în cloud.

Citeşte continuarea în Go4it!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase