Home » Lumea digitală » Cum va arăta Facebook peste 5 ani

Cum va arăta Facebook peste 5 ani

Cum va arăta Facebook peste 5 ani
Publicat: 20.06.2016
Peste cinci ani este posibil să vedem o schimbare majoră la cea mai mare reţea de socializare din lume. Mesajele scrise pe Facebook s-ar putea să dispară în maxim cinci ani.

Nicola Mendelsohn, vicepreşedintele diviziei pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a făcut o predicţie interesantă.  Ea a susţinut că, cel mai probabil, peste cinci ani, singurul conţinut relevant pe Facebook va fi cel video, potrivit Mashable.

Ea consideră că un clip reprezintă ”cea mai bună modalitate de a spune o poveste” şi că ”ne ajută să digerăm mult mai multă informaţie”. Astfel, este posibil ca postările scrise să devină istorie, cel puţin pe Facebook. Ideea Nicolei Mendelsohn poate părea puţin ciudată la prima vedere, însă compania lui Mark Zuckerberg a făcut câţiva paşi în această direcţie. De ceva vreme, algoritmul care-ţi afişează postările în Feed pune un accent mult mai mare pe materialele video, în detrimentul statusurilor clasice sau pozelor. Astfel, există şanse mai mari ca să-ţi apară un clip distribuit de prietenii tăi decât un text scris de ei.

Mai mult, funcţia de Facebook Live capătă din ce în ce mai multă popularitate, având în vedere că permite transmisiuni în direct pe profilul tău.

Reţeaua socială a făcut o schimbare interesantă şi la poze, iar acum poţi posta fotografii realizate la 360 de grade. În plus, Facebook îţi permite să adaugi comentarii sub formă de GIF-uri şi stickere, iar de curând a făcut un redesign la emoticoane. Toate astea au descurajat utilizatorii să scrie mesaje şi se pare că trendul se va accentua.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Decizia pe care Facebook a luat-o în privinţa comentariilor pe care le postaţi pe reţeaua de socializare

                                             Utilizatorii Facebook Messenger vor putea trimite SMS-uri

                                             Utilizatorii Facebook vor trebui să instaleze o aplicaţie pentru a-şi păstra fotografiile

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase