Home » Lumea digitală » Dispozitivul care ar putea elimina sforăitul

Dispozitivul care ar putea elimina sforăitul

Publicat: 28.06.2016
Un dispozitiv din categoria Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), numit Airing, menţine un flux constant de aer în canalele respiratorii pentru a preveni obstrucţionarea acestora, astfel rezolvând problema sforăitului.

Potrivit Go4it, un sfert dintre adulţi sforăie în timp ce dorm, lucru deranjant pentru cei cu care împart dormitorul. Mai mult, această afecţiune poate fi un simptom al apneii.

Sunetul apare atunci când fluxul de aer este obstrucţionat în spatele gurii şi nasului. O soluţie la această problemă este Airing, un dispozitiv din categoria Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), care menţine un flux constant de aer în canalele respiratorii pentru a preveni obstrucţionarea acestora.

Dispozitivul, care cântăreşte mai puţin de 30 de grame, dispune de baterii cu autonomie de până la opt ore. Bateriile nu pot fi reîncărcate, aşa că un Airing poate fi utilizat o singură dată.

Produsul nu este încă disponibil pe piaţă, dar creatorii lui au strâns deja fonduri de 1,4 milioane de dolari pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Un dispozitiv va costa 3 dolari. Asta înseamnă 90 de dolari pe lună pentru cineva care doreşte să îl folosească în fiecare noapte.

Pentru a putea fi folosit în scop medical, Airing va trebui să primească undă verde de la US Food and Drug Administration (FDA).

Pentru că oamenii sunt diferiţi, dispozitivul va fi disponibil în mai multe variante, în funcţie de nivelurile de presiune a aerului necesare pentru pacienţi.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase