Home » Lumea digitală » Primul zbor al aeronavei Aquila, creată de Facebook, a fost un succes – VIDEO

Primul zbor al aeronavei Aquila, creată de Facebook, a fost un succes – VIDEO

Primul zbor al aeronavei Aquila, creată de Facebook, a fost un succes – VIDEO
Publicat: 24.07.2016
Peste patru miliarde de persoane nu au acees la internet, în timp ce 1,6 milioane de oameni trăiesc în zone fără acoperirea unei reţele de telefonie mobilă.

Aeronava alimentată de razele solare este proiectată pentru a  extinde conectivitatea la internet pentru milioane de oameni din zonele în care această facilitate nu este disponibilă în acest moment. 

În timpul primului test, Aquila a rămas în aer pentru 96 de minute, de trei ori mai mult decât era plănuit iniţial. Cât timp a fost în aer, aeronava a consumat doar 2.000 de waţi, aproape aceeaşi cantitate de energie utilizată de un uscător de păr. Aeronava ar putea consuma maximum 5.000 de waţi atunci când atinge altitudinea şi viteza maximă.

,,Dacă mi-ar fi spus cineva atunci când am început proiectul Facebook că într-o zi vom construi avioane, aş fi spus că e o nebunie”, a declarat Mark Zuckerberg.

,,Nu suntem o companie  aeriană, dar în mai puţin de doi ani vom începe să creăm o echipă în acest sens. Acum avem un avion care a zburat o oră şi jumătate. Aceasta este doar o mică reuşită în încercarea de a conecta toţi oamenii la internet”, a adăugat Zurkerberg. 

CEO-ul amerian a mai spus că doreşte să construiască mii de drone: ,,Ceea ce noi încercâm să doborâm este recordul pentru cea mai lungă anduranţă a unui avion fără pilot. După ce vom reuşi, vom construi mii de drone şi vom colabora cu firmele de telecomunicaţii şi guvernele din toată lumea pentru a putea conecta toţi oamenii din zonele greu accesibile, oriunde astăzi nu există conectivitate la internet”.

Sursa:dailymail.co.uk

Zuckerberg a declarat Facebook nu va construi ea însăşi avioanele.

,,Ceea ce noi am vrut să demonstrăm este că o astfel de tehnologie funcţionează. Mai apoi, dorim să o predăm firmelor de telecomunicaţii sau guvernelor pentru a o utiliza în zonele îndepărtate”, a declarat Zuckerberg. 

Echipa a colectat informaţii valoroase în urma primului zbor. Datele obţinute îi va ajuta să îmbunătăţească viitoarele modele. Avionul a fost proiectat pentru a zbura trei luni continuu, anvergura aripilor fiind mai mare decât cea a unei aeronave Boeing 737.

Jumătate din masa avionului este realizată din baterii încărcate cu energie solară. Dispozitivele ajută aeronava să zboare şi în timpul nopţii, când sistemul nu beneficiază de energia naturală a Soarelui. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase