Home » Lumea digitală » Hackerii realizează o premieră după ce au compromis cel puţin 15 milioane de conturi dintr-o populară aplicaţie

Hackerii realizează o premieră după ce au compromis cel puţin 15 milioane de conturi dintr-o populară aplicaţie

Hackerii realizează o premieră după ce au compromis cel puţin 15 milioane de conturi dintr-o populară aplicaţie
Publicat: 05.08.2016
Acesta este cel mai mare atac de succes realizat până acum asupra unui sistem de comunicaţii criptat.

Un grup de hackeri iranieni a publicat pe internet 15 milioane de numere de telefon ale utilizatorilor aplicaţiei de chat Telegram. Acesta este cel mai mare atac de succes realizat până acum asupra unui sistem de comunicaţii criptat.

Atacul a avut loc în acest an şi a expus datele mai multor activişti, jurnalişti şi alţi oameni aflaţi în funcţii importante în Iran. În această ţară, serviciul este folosit de aproximativ 20 milioane de persoane, notează Go4it.

Telegram s-a promovat ca fiind un serviciu ultra-sigur, deoarece oferă criptare completă a datelor. Tehnologia de criptare la ambele capete a fost explicată de WhatsApp, pe înţelesul tuturor, atunci când a fost implementată recent în aplicaţie: „Ideea este simplă: când trimiţi un mesaj singura persoana care îl poate citi este cea căruia i-ai trimis mesajul. Nimeni nu poate vedea ce conţine acel mesaj. Nici infractorii cibernetici. Nici hackerii. Nici regimurile opresive. Nici chiar noi”.

Telegram are peste 100 milioane de utilizatori activi, din peste 200 de ţări, în fiecare lună.

Compania are sediul central în Germania şi dezvoltă aplicaţia de mesagerie care înregistrează cea mai rapidă creştere. Telegram a fost creată de Pavel Durov, omul din spatele reţelei de socializare ruse VK, şi fratele acestuia, Nikolai.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase