Home » Lumea digitală » Cum arată „Area 404”, cel mai nou laborator al Facebook. VIDEO

Cum arată „Area 404”, cel mai nou laborator al Facebook. VIDEO

Cum arată „Area 404”, cel mai nou laborator al Facebook. VIDEO
Publicat: 08.08.2016
2.000 de metri pătraţi şi peste 50 de bănci de lucru unde se pun la cale toate inovaţiile de la drone până la servere.

Cam aşa arată laboratorul Facebook, care a depăşit stadiul de reţea de socializare de mult timp. Alăturarea de software şi hardware a dus la creşterea companiei până a devenit una dintre cele mai profitabile din lume.

Acum, pentru prima dată, a permis camerelor de filmat să capteze imagini din interiorul noului său laborator dedicat dezvoltării şi testării echipamentelor hardware, denumit „Area 404”, informează Wired.co.uk.

Denumit după eroarea care apare atunci când browserul nu poate încărca pagina web ( „pagina accesată nu se încarcă”), acesta este laboratorul care marchează debutul Facebook-ului în lumea materială. Laboratorul, situat în apropiere de sediul central al companiei Menlo Park, din California, este locul unde vor fi create dronele, serverele, căştile de realitate virtuală şi nu numai. La inaugurarea sa, Mark Zuckerberg a declarat că este cel mai mare şi mai avansat laborator pe care compania l-a ridicat.

„În următorii zece ani vom construi totul de la căşti de realitate virtuală la avioane alimentate exclusiv cu energie solară”, a declarat Mark Zuckerberg.

„Mereu am avut laboratoare pentru fiecare echipă în parte, dar noul nostru laborator va fi un centru unde inginerii vor putea lucra împreună pentru a accelera progresul în ceea ce priveşte conectarea persoanelor din întreaga lume”, a adăugat Zuckerberg.

Pe lângă conectarea celor 1,7 miliarde de utilizatori, în fiecare lună, Facebook şi-a dezvoltat, de-a lungul ultimilor zece ani, propriul procesor. Din 2011, compania şi-a proiectat propriile centre de date, capabile să manevreze cerinţele plasate în reţelele sale. Prin construirea unei infrastructuri proprii, compania şi-a creat propriile servere, generatoare şi rack-uri de servere. Astfel, compania a trecut la obiectice mult mai complexe în sfera infrastructurii. În luna mai, Facebook anunţa că va crea, în colaborare cu Microsoft, cel mai mare cablu de date subacvatic, în timp ce drona Aquila a fost testată cu succes în iulie 2016.

Ideea din spatele noului laborator va permite programatorilor Facebook şi inginerilor să lucreze împreună. Vicepreşedintele firmei, Jason Taylor, a relatat, pentru WIRED.com, că laboratorul măsoară 2.000 de metri pătraţi şi deţine peste 50 de bănci de lucru. Potrivit lui Taylor, inginerii vor putea să contureze produsele cu ajutorul software-ului CAD şi apoi să creeze prototipurile.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase