Home » Lumea digitală » O aplicaţie populară pentru procesare foto poate funcţiona acum şi fără conexiune la internet

O aplicaţie populară pentru procesare foto poate funcţiona acum şi fără conexiune la internet

O aplicaţie populară pentru procesare foto poate funcţiona acum şi fără conexiune la internet
Publicat: 29.08.2016
Pentru început doar pe dispozitivele cu sistem iOS, procesarea pozelor pentru obţinerea unui efect artistic cu ajutorul aplicaţiei Prisma nu mai necesită prezenţa unei conexiuni la internet.

Actualizată la versiunea 2.4, aplicaţia primeşte suport pentru utilizare offline, limitat deocamdată la un set de 16 filtre, numărul acestora urmând să crească în perioada următoare, potrivit Go4it.

În afară de mai multă libertate de mişcare şi economisirea traficului de date inclus în abonamentele de internet mobil, schimbările aduse au rolul şi de a scurta timpii de aşteptare pentru procesarea pozelor pe servere aflate la distanţă, deseori copleşite de numărul foarte mare de solicitări.

În modul de funcţionare online, pozele obţinute cu ajutorul camerei foto sunt încărcate întâi pe serverele Prisma pentru procesare, urmând ca versiunea modificată să fie returnată pentru afişare pe ecranul telefonului mobil. În schimb, modul offline permite aplicarea locală a filtrelor de imagine, folosind puterea de procesare a telefonului mobil.

Eliberate parţial de efortul procesării pozelor realizate de utilizatori, serverele Prisma ar putea lua curând un rol suplimentar, aplicând celebrele filtre şi imaginilor în mişcare.

În timp ce suportul pentru clipuri video în aplicaţia Prisma nu este deocamdată confirmat, extinderea funcţiei pentru procesare offline şi la dispozitivele cu Android este practic o certitudine, chiar dacă nu a fost comunicată o dată de lansare precisă.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase