Home » Lumea digitală » Erica, robotul de o ”frumuseţe aparte” care înfricoşează mai mult decât orice Android. Poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face

Erica, robotul de o ”frumuseţe aparte” care înfricoşează mai mult decât orice Android. Poate întreprinde activităţi pe care orice femeie le poate face

Publicat: 04.11.2016
Profesorul Hiroshi Ishiguro a încercat, timp de ani buni, să creeze un robot care să fie cât mai asemănător posibil cu oamenii.

Prima sa creaţie a fost bazată pe imaginea fetiţei sale, dar rezultatul a fost extrem de înspăimântător, înfăţişarea acestuia dând fiori oricărei persoane care o priveşte. Ulterior, Ishiguro a creat un robot care îi semăna perfect.

Jurnalistul american Ashlee Vance a ajuns recent la Universitatea Osaka pentru a vedea ultima creaţie a lui Ishiguro, un robot numit Erica, care a fost patentat pentru ca în viitor aceasta să poată înteprinde activităţile unui recepţioner sau ale unui asistent personal. Acesta are o piele asemănătoare cu cea a oamenilor şi poate reproduce gesturi faciale şi, cel mai important, pirincipiul funcţionalităţii sale este cel al inteligenţei artificiale, putând asculta şi da răspunsuri.

Mai mult, Ishiguro crede că Erika este de o frumuseţe aparte, susţinând că faţa sa este una dintre cele mai frumoase din lume. Ceea ce doreşte acesta să realizeze este ca robotul să aibă dorinţe şi intenţii, pentru că dacă acest lucru nu va fi posibil, nu va putea înţelege intenţiile şi dorinţele oamenilor cu care intră în contact.

Sursa: Blomberg

Citeşte şi:

Chelnerii-roboţi sunt folosiţi în din ce în ce mai multe ţări asiatice! (VIDEO)

Robonaut 2 – primul robot umanoid in spatiu

Robotul-jurnalist a fost lansat in Statele Unite

Mini-robotii vor cauta supravietuitorii cutremurelor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase