Home » Lumea digitală » Au fost create ferestrele digitale care stochează energia solară şi pot oferi din energia lor şi celorlalte dispozitive

Au fost create ferestrele digitale care stochează energia solară şi pot oferi din energia lor şi celorlalte dispozitive

Au fost create ferestrele digitale care stochează energia solară şi pot oferi din energia lor şi celorlalte dispozitive
Publicat: 24.11.2016
Cercetătorii de la Institutul pentru Cercetare în Electronică şi Ştiinţe Aplicate din cadrul Universităţii din Maryland (SUA) au creat ferestre inovative care pot valorifica energia solară şi nu folosesc doar energia solară, ci poate stoca şi energie de la alte dispozitive.

Tehnologia foloseşte o matrice polimerică cu micropicături de lichid de cristal şi un strat de siliciu amorf, la fel ca toate din Univers. Ulterior, acestea sunt poziţionate între două panouri de sticlă.

Când acestea nu mai funcţionează, cristalul lichid difuzează lumina, făcând ca oglinda să devină opacă în momentul în care siliciul absoarbe energia solară, care va fi, după aceea, folosită pentru alimentarea în sine. Acest cristal lichid se ajustează în momentul în care acest mecanism începe să funcţioneze, permiţându-i luminii să treacă prin el.

Atunci când acest mecanism funcţionează, fereastra rămâne opacă atunci când este privită din anumite unghiuri. Asta înseamnă că o parte din lumină încă este absorbită, iar fereastra este doar parţial încărcată, în acelaşi timp permiţându-i luminii să pătrundă prin ea, fiind maximizată absorbţia de energie a ferestrei şi eficienţa sa.

Abilitatea de a face ca acest mecanism să funcţioneze şi de a fi oprit asigură faptul că cei care folosesc această fereastră au control absolut asupra acesteia nu doar în ceea ce priveşte temperatura, ci şi în domeniul confidenţialităţii, iar oprirea şi pornirea automată a acesteia este exclusă. În plus, adaptarea mecanismului de eficienţă a energiei poate revoluţiona multe dispozitive optometrice.

Noile ferestre inteligente au nevoie doar de foarte puţină energie pentru a funcţiona, mai puţin de 13 nanometri de siliciu amorf.

Sursa: Futurism

Citeşte şi:

In premiera: in jurul lumii cu o barca alimentata cu energie solara

Prima nava spatiala care va naviga in spatiu cu energie solara

Masini europene pe baza de hidrogen si energie solara

Premieră Mondială. Primul aeroport care funcţionează exclusiv cu energie solară – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase