Home » Lumea digitală » Invenţiile de la CES 2017: de la drona subacvatică la kitul pentru berea homemade

Invenţiile de la CES 2017: de la drona subacvatică la kitul pentru berea homemade

Invenţiile de la CES 2017: de la drona subacvatică la kitul pentru berea homemade
Publicat: 12.01.2017
Sute de companii tehnologice şi-au prezentat ultimele dispozitive la ediţia din 2017 a târgului Consumer Electronics Show (CES), din Las Vegas, Statele Unite, printre acestea remarcându-se drona subacvatică, kitul pentru fabricarea berii acasă şi coşul-robot care leagănă copiii, potrivit CNN.

Toyota a prezentat la CES 2017 Concept-i, un prototip de maşină, expunându-şi viziunea asupra modului în care vor arăta maşinile în 2030. Maşina este echipată cu uşi de sticlă şi roţi construite direct în caroseria maşinii. Maşina nu este complet autonomă, în ciuda tendinţei vizibile către maşinile care se conduc singure.

PowerVision a prezentat la CES drona subacvatică, PowerRay, care poate parcurge 30 de metri sub apă şi foloseşte sonarul pentru ca pescarul să poată identifica peştele mai bine. Datorită sistemului Wi-Fi încorporat, drona trimite alerte utilizatorilor când peştele este în apropiere. Mai mult, aceasta poate face poze şi filme. Preţul oficial nu a fost prezentat, dar este aşteptat să ajungă la 3.000 de dolari.

O altă inovaţie la ediţia din 2017 a CES este PicoBrew, un kit pentru fabricarea berii acasă astfel încât utilizatorii să aibă cinci litri de bere în doar câteva ore. Dispozitivul are peste 40 de opţiuni de bere din care consumatorii pot alege. Robotul Moro poate turna băutura în pahar, poate ridica cumpărăturile şi poate împături lenjeria.

Robotul are 1,20 metri şi este dotat cu braţe. Sistemul include o tehnologie de recunoaştere a feţei şi a vocii care îi permite să îndeplinească sarcini şi să înveţe, în timp, cine dă o comandă. Robotul poate costa în jur de 30.000 de dolari.

Inelul inteligent Motiv adună informaţii precum numărul zilnic de paşi, pulsul şi transferă datele pe smartphone. Produsul va fi disponibil din primăvară şi va costa 200 de dolari.

Coşul pentru copii Snoo este un robot care leagănă bebeluşi. El produce murmure şi recreează modul în care bebeluşii se simt în uter. Produsul previne ca bebeluşii să se întoarcă în somn, datorită unui dispozitiv care e legat de părţile laterale ale coşului.

Rapael a prezentat la târgul CES o mănuşă inteligentă care ajută pacienţii să îşi recapete funcţiile prin intermediul unor activităţi virtuale precum darts sau jocurile de cărţi jucate cu o aplicaţie compatibilă. Mănuşa se prinde de încheietură, iar senzorii urmăresc mişcările pacienţilor şi evoluţia pe măsură ce terapia progresează. Clinici şi fizicieni din lume utilizează deja mănuşa Rapael, iar acum este disponibilă şi pentru pacienţi, aceştia putând să o închirieze pentru 99 de dolari.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

CES 2016: Maşini care se conduc singure, roboţi-majordom, drone

Un plasture inteligent anticancer, prezentat la CES 2016

Noutăţile CES 2016: pantofi cu încălzire, rochie cu flori printate 3D şi ceasuri deşteptătoare cu arome

Care sunt cele mai interesante tehnologii prezentate la CES 2014, cea mai mare expoziţie de produse digitale din lume?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase